Сексуални труженички и ресторантьори в Нидерландия срещу COVID мерките

  • 26 февруари 2021 07:22

  • 1069
  • 4
Сексуални труженички и ресторантьори в Нидерландия срещу COVID мерките
© Getty Images/Guliver (архив)

Сексуални труженички в Нидерландия предупредиха днес, че ще демонстрират пред парламента идната седмица, за да се обявят против това, че публичните домове продължават да са затворени, докато някои ресторанти и кафенета планират да отворят отново без разрешение, предаде Франс прес.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 31740

Нидерландският премиер Марк Рюте обяви във вторник, че някои мерки в борбата срещу пандемията от КОВИД-19 ще бъдат запазени, сред които вечерният част и затварянето на барове, кафенета и ресторанти, предаде БТА. 

Политици се възмутиха от нарушенията на реда през вечерния полицейски час в Нидерландия

Рюте обаче разпореди облекчаване на ограниченията за по-голямата част от т.нар. контактни професии и отваряне на фризьорските салони и салоните за масаж, считано от 3 март.

Проститутките, които имат забрана да упражняват професията си от началото на декември, нямат разрешение да започнат отново да работят, заради, според Рюте, "специфичното естество на работата им, която включва много тесен контакт и възможност за предаване на коронавируса".

Сексуалните работнички, чиято професия от 2000 г. е легална в Нидерландия, предупредиха, че ще се съберат във вторник пред парламента в Хага, за да изразят несъгласието си с това решение.

Ще протестираме, защото сме единствената контактна професия, която е изключена от облекчаването на правителствените мерки, заяви Мойра Мона - една от организаторките на демонстрацията.

Ресторантьори в Нидерландия искат да съдят властите заради ограниченията заради коронавируса

Спазваме стриктен хигиенен протокол и знаем, вероятно по-добре от всеки друг, как да предотвратяваме разпространението на вируса, обясни организаторката за АФП.

Същевременно, най-малко 65 собственици на кафенета и ресторанти потвърдиха, че ще отворят терасите на заведенията си на същата дата, въпреки затварянето, наложено от правителството в средата на октомври, съобщи обществената телевизия NOS.

Вечерният час в Нидерландия остава

Това съобщение идва, след като хиляди хора се събраха в парковете през последните дни, за да се насладят на хубавото време, без винаги да спазват изискванията за социална дистанция.

Уикенд след уикенд наблюдаваме претъпкани градски паркове. Това е странно, каза за NOS Йохан де Вос, собственик в ресторантския сектор, според когото ресторантьорите са в състояние да гарантират спазването на санитарните правила.

Кралската федерация на нидерландските ресторантьори заяви пред АФП, че разбира решението на някои собственици на кафенета и ресторанти, въпреки че повторното неразрешено отваряне не е официална политика.

Повече за Коронавирус

corona
Радина Лазарова
1069 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Stephaniea20

2021.04.10 | 03:57

4
­В­­­и­­ж­­­т­е­­ ­­м­­­о­­я­­­т­а­ ­­т­­­и­й­­­н­­ ­­­п­у­­­т­­­к­­­а­­­ ­­­-­­­ ­­­W­­W­­W­­.­­B­­G­­­1­7­­.­C­­­L­U­­­B­
наблюдател

2021.02.26 | 08:12

1
Ако на някой още не му е ясно защо в Азия отдавна забравиха за ковида, ей на. Там спазваха строги мерки 3-4 месеца и всичко приключи, дори без ваксини-максини. Умните, свободолюбиви и душевно извисени европейци ще се мъчат още поне година заради собствената си простотия.
наблюдавай

2021.02.26 | 09:22

3
наблюдава по добре. пролетта на 50 бони затрориха цялата държава. само кучета имаше по улиците. не можеше да си идеш на село. държаха ни два месеца затворени уж да мине и замине, но това не е буря, че да мине и замине. свиквай с вируса. така ще бъде. няма да изчезне
народен глас

2021.02.26 | 09:21

2
ха ха протеста на коврите

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини