Великобритания настоява за световен стандарт за "ваксинационни паспорти"

23 февруари 2021 20:21

Великобритания настоява за световен стандарт за "ваксинационни паспорти"
© Getty Images, архив
31496 2

Великобритания планира да използва председателството си в Г-7, за да окаже натиск за приемане на международно призната система за ваксинационни паспорти, която би могла да позволи възобновяване на пътуванията макар премиерът Борис Джонсън да призна, че идеята повдига сложни етични проблеми, предаде Асошиейтед прес, цитирани от БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 20328

Британското правителство по-рано заяви, че не обмисля издаване на ваксинационни паспорти за хората, ваксинирани срещу Ковид-19. Сега обаче властите са започнали преглед на въпроса за "удостоверяването на Ковид-статуса", при който ще бъдат проучени начини хората да могат да доказват, че не са болни - с поставена ваксина или с отрицателен тест.

Властите посочват, че ще се опитат да въведат система, която да позволи на ваксинирани лица да пътуват по-свободно между държавите. Лондон допълва, че работи заедно с други страни посредством Световната здравна организация, Г-7 и други структури за развиване на ясна международна рамка от стандарти.
Проучва се и как подобно удостоверяване ще може да бъде използвано от работодатели, собственици на места за обществени прояви и организатори на големи събития.

ЕК иска общ регистър с данни за ваксинираните по света

Джонсън предупреди днес, че въпросът е сложен и преди да се вземе решение, трябва да бъдат проучени много неща.
"Не можем да проявяваме дискриминация спрямо хора, които по някаква причина не могат да се ваксинират", допълни британският премиер.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 20328

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
31496 2

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари (2)

Добави коментар
Lissa

2021.02.24 | 00:50

21014
Искаш ли да си намериш жена за една нощ? Влизай в --- Sexconn.Com

2021.02.23 | 20:47

20843
Великобритания да настоява за разследване на псевдо пандемията и присъди над лъжците и манипулаторите. Ако не ги осъдите сега, рискувате по-тежки социални последствия. След месец хората в UK ще са по улиците, и това няма да са лордове и професори.

Добави коментар