ОЛАФ и предотвратяването на разпространението на фалшиви ваксини в ЕС

  • 12 февруари 2021 14:01

  • 566
  • 2
ОЛАФ и предотвратяването на разпространението на фалшиви ваксини в ЕС
© Getty images

Европейската служба за борба с измамимте със средства от ЕС (ОЛАФ) работи за предотвратяване на разпространението на фалшиви ваксини срещу ковид, съобщи днес говорител на Европейската комисия.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 31721

Той призова за изключително внимание при снабдяването с ваксини извън пътищата, осигурени от ЕС. По неговите думи на черния пазар винаги е възможно да се попадне на фалшива стока. Всички страни следва да се снабдяват с ваксини от сигурни и законни места, допълни говорителят. Помним събитията от миналата пролет, когато много фалшиви стоки като маски и други защитни средства се появиха на пазара, отбеляза той.

Още ваксини на AstraZeneca пристигнаха днес

През януари ЕК реши да включи митниците в усилията за снабдяване с достатъчно ваксини в ЕС, информира БТА. Решението бе свързано с недоставените количества от ваксината на "АстраЗенека", което принуди ЕС да поиска митничарите да проверяват всички пратки за износ на ваксини. ЕК поясни, че държавите от ЕС имат свободата на собствена отговорност да купуват всякакви ваксини, но би предпочела доставките да бъдат по вече сключените споразумения на европейско равнище.

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
566 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
смрт на грб

2021.02.12 | 16:57

2
Последно - може ли България да си внесе ваксини извън опеката на ЕС или не ?!?!??? Защото тук чета, че може но е "препоръчително" да не го прави. Унгария вече си внесе руската ваксина. КОЙ реши, че трябва да ползваме само астра зенека за фазата на "масовото" ваксиниране ?!? Явно майделската майка има какво да разкаже, ако има отговорни питащи.

2021.02.12 | 14:16

1
Официално признатите ваксини също са ФАЛШИВИ!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини