Германия актуализира стратегията си за ваксинацията срещу COVID-19

  • 10 февруари 2021 17:42

  • 1253
  • 3
Германия актуализира стратегията си за ваксинацията срещу COVID-19
© gettyimages

Германия актуализира стратегията си за ваксиниране срещу COVID-19, за да може да изпълни поставената цел до края на лятото да има достатъчно дози за всеки желаещ да му бъде поставена ваксина, съобщава БТА, като се позова на министерството на здравеопазването.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

Сега страната изпитва недостиг на ваксини, защото фармацевтичните компании имат проблеми с производството.

Недостигът обаче вероятно ще намалее с ускоряването на доставките, показва публикуваната днес от германското здравно министерство преразгледана стратегия за ваксинацията. Германският биотехнологичен стартъп Бионтех (BioNTech) откри нов завод в град Марбург.

Германия смята да удължи локдауна до 14 март

Очаква се първите произведени там ваксини да бъдат доставени в началото на април. Страната също така получава ваксини от американската компания Модерна (Moderna) и британско-шведската Астра Зенека (AstraZeneca).

Откакто Германия започна имуниpацията през декември, са били ваксинирани 2,4 милиона души или около 2,9 на сто от населението. След първоначалния недостиг се очаква страната да получи 77 милиона дози през второто тримесечие на годината. Канцлерката Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се е обещала да до края на лятото всеки пълнолетен, който иска, да може да се ваксинира. За да се изпълни тази цел, имунизации ще се правят в кабинетите на общопрактикуващите лекари, паралелно със съществуващата мрежа от над 400 ваксинационни центъра.

В актуализирания план се прави препоръка увеличаване на дневния капацитет на ваксинационните центрове от 200 на 300 хиляди дози. Според изчисления Германия ще може да имунизира около 3 милиона души на седмица от май, а към края на юни ще може да инжектира по един милион дози на ден.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
1253 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Teresaa18

2021.04.10 | 03:59

3
­­­В­­­и­­­ж­­­т­­е­­ ­­­м­о­я­­т­­а­ ­­т­­­и­­­й­­­н­­­ ­­­п­­у­­т­­­к­­­а­­ ­­­-­­ ­W­­W­­W­­­.­­­B­G­­­1­7­­­.­­C­­­L­U­B­
i

2021.02.10 | 18:07

1
и боко има стратегия - ще се прави на улав до изборите, ще обикаля с жипката по пътища и кърища, ще се прави на партизан в нелегалност, ще изтегли и открадне още няколко милиарда. ще се хвали всеки ден под път и над път, ще си купи изборите и пак ще дерибейства над милата ни родина.

2021.02.10 | 18:25

2
Ще има нов премиер, това вече е уредено от Путин!Защо не следите руските сайтове,казал е,че ще си върне всички бивши републики!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини