Ангела Меркел удължава карантина в Германия до 1-ви март?

09 февруари 2021 14:47

Ангела Меркел удължава карантина в Германия до 1-ви март?
© gettyimages
1211 2

Германският канцлер Ангела Меркел иска да удължи карантината в Германия до 1-ви март. Затова тя ще настоява по време на среща с регионалните премиери в сряда, съобщава германският таблоид Bild.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 22882

„Въпреки че все още няма окончателно решение, канцлерът възнамерява да подкрепи министър-председателите на държавите, които принадлежат към Християндемократическия съюз (ХДС - партията на германските консерватори, която включва Меркел). По този начин решението за удължаване на ограничителни мерки до края на февруари е по-вероятно“, пише вестникът, цитиран от Фокус.

Германски съд отмени нощния полицейски час в германската провинция Баден-Вюртенберг

Германия и нейните провинции се готвят да удължат локдауна с приблизително още две седмици след 14 февруари, но искат да представят "безопасна и справедлива стратегия за отваряне на мерките" на конференцията на премиера тази сряда.

Позовавайки се на плановете на канцлера, Bild съобщава, че краят на лакдауна е насрочен за 1 март, ограниченията ще паднат постепенно. На първо място се предвижда отваряне на училища, детски градини и фризьорски салони.

По-рано германските власти решиха да удължат строгите COVID мерки до 14 февруари. На 2 ноември миналата година в Германия беше въведено ограничено блокиране в цялата страна.

В момента почти всичко е затворено - изключение правят хранителните магазини, малките дрогерии, аптеки, оптики, банки, вестници, пощи, зоомагазини, лечебни заведения. Учениците бяха изпратени на дистанционно обучение. На регионално равнище се рашаваше работата на детските градини.

Срещите са разрешени с представители на едно домакинство плюс още един човек. Носенето на самоделни предпазни маски в обществения транспорт и магазините е забранено. В региони с висока динамика на заболеваемостта населението е инструктирано да не напуска домовете си без основателна причина в радиус от повече от 15 километра. Лицата от региони, опасни от гледна точка на разпространението на пандемията, трябва да преминат двоен тест за COVID-19 при пристигане в Германия.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 22882

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
1211 2

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 2

Добави коментар
Tinaa17

2021.04.10 | 03:59

95032
­­­В­­­и­­­ж­т­­­е­­­ ­м­­­о­­я­т­­а­­­ ­­т­­и­­й­­н­ ­п­­у­т­к­а­­ ­­­-­­­ ­­­W­W­­W­­­.­B­G­­1­7­­.­C­­L­­U­­B­­

2021.02.09 | 15:28

6078
Каквото в Германия - такова ще е и по света. Решенията на Дълбоката държава се спускат винаги първо там.

Добави коментар

Водещи новини