Дневният ръст на заразените във Великобритания е най-малък за последните 2 месеца

  • 09 февруари 2021 07:19

  • 1220
  • 0
Дневният ръст на заразените във Великобритания е най-малък за последните 2 месеца
© Getty Images/Guliver (архив)

Обединеното кралство регистрира днес най-малкия от два месеца насам ръст на новите случаи на коронавируса за денонощие, предаде Ройтерс.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32999

Според правителствените данни 14 104 души са дали положителен тест за изминалото денонощие, спрямо 15 845 в неделя. Днешният показател е най-нисък от 8 декември насам.

Откриха тревожни мутации на COVID в Бристол и Ливърпул

Правителството обяви още, че до вчера 12 милиона и 294 хиляди британци са получили първа доза от ваксина срещу КОВИД- 19, цитира БТА.

Великобритания е договорила доставката на 50 млн. дози от ваксини за новите варианти на коронавируса, обяви днес здравният министър Мат Ханкок. По думите му има доказателства, че досегашните ваксини също имат определен ефект срещу мутациите, особено за "предотвратяване на сериозно заболяване и смъртност".

10 милиона вече са ваксинираните с първа доза във Великобритания

На пресконференция министърът каза, че кралството е влязло в партньорство с производителя "CureVac" за създаването на ваксина, която бързо да се адаптира към идентифицираните нови мутации на коронавируса.

Ханкок допълни, че поръчаната първоначална доставка от новата ваксина възлиза на 50 млн. дози, които ще се добавят към вече наличните и използвани 400 млн. дози от други ваксини. 

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Радина Лазарова
1220 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини