Десет са вече жертвите на пожара в румънска инфекциозна болница

  • 02 февруари 2021 16:58

  • 313
  • 0
Десет са вече жертвите на пожара в румънска инфекциозна болница
© gettyimages

Десет станаха жертвите след пожара в петък в Института за инфекциозни болести "Матей Балш" в Букурещ, съобщава местният в. "Гъндул".

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

Още двама пациенти с COVID-19, които се намираха в засегнатото от пожара отделение, починаха днес. Става дума за мъж на 80 години и жена на 70 години, които бяха в критично състояние.

Министърът на здравеопазването Влад Войкулеску заяви, че "не е имало никаква мярка за противопожарна безопасност" в блока от болничния комплекс, който беше обхванат от пламъци в петък сутринта, предаде БНР.

Четирима души загинаха при пожар в болница за лечение на COVID-19 в Румъния

"Когато Здравната инспекция дойде на проверка, тя оставя списък с мерки (...) Не можеш да кажеш, че една болница, която принадлежи на здравното министерство, е освободена от всякаква отговорност. В тази болница има ясни отговорности, трябва да видим какво е сгрешено", коментира Войкулеску.

В неделя около 200 протестиращи поискаха оставката му заради трагедията, а вчера опозиционната Социалдемократическа партия организира протест в парламента и също призова за оттеглянето му от поста. Пожарът в петък рано сутринта в болница "Матей Балш" е третият подобен инцидент в румънско лечебно заведение за последните месеци. При пожар в отделение за интензивна терапия на COVID-19 в град Пятра Нямц (Североизточна Румъния) през ноември загинаха 10 души.

През декември при пожар в психиатрична болница в същия район загина още един човек.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
313 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини