Меркел: На всички германци ще бъде предложена Covid ваксина до есента

  • 01 февруари 2021 21:55

  • 51
  • 2
Меркел: На всички германци ще бъде предложена Covid ваксина до есента
© gettyimages

Германският канцлер Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се заяви, че страната ще може да предложи ваксина срещу COVID-19 на всички свои граждани до края на лятото.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32981

Преди срещата тази вечер с производителите на ваксини Меркел отбеляза, че темповете на доставяне на ваксини може да варира в зависимост от производителите, но подчерта, че както в най-лошия сценарий, така и в най-добрия случай, крайният срок до края на лятото е малко вероятно да бъде преместен, предаде БНР.

Германия отчете 14 022 нови корнавирус случая

Германският канцлер защити "по-бавната" имунизация срещу коронавирус в Европейския съюз, като заяви, че има "основателни причини" за това темпо.

"Преговорите се проточиха по въпроса за отговорността, като ЕС искаше да гарантира, че компаниите ще се съгласят", каза тя. По същия начин ЕС избра да не жертва защитата на данните, за разлика от Израел, който предложи данни за своята кампания за имунизация в замяна на дози от ваксината на BioNTech/Pfizer, отбеляза още Меркел.

"Вярно е, че в някои региони темпото на ваксинация стана по-бавно, но имаше основателни причини то да бъде по-бавно“, каза германският канцлер.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
51 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2021.02.01 | 23:14

2
Окупирана Германия няма свое мнение и винаги е първата лястовица за всяко решение на Световното правителство.Щом ще натиснат всички германци до края на годината - скоро и у нас.
Ivan ivanov

2021.02.01 | 23:03

1
Merkel e amerikanski agent i vodí Germania na dolo

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини