Меркел: На всички германци ще бъде предложена Covid ваксина до есента

01 февруари 2021 21:55

Меркел: На всички германци ще бъде предложена Covid ваксина до есента
© gettyimages
7 2

Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че страната ще може да предложи ваксина срещу COVID-19 на всички свои граждани до края на лятото.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 22799

Преди срещата тази вечер с производителите на ваксини Меркел отбеляза, че темповете на доставяне на ваксини може да варира в зависимост от производителите, но подчерта, че както в най-лошия сценарий, така и в най-добрия случай, крайният срок до края на лятото е малко вероятно да бъде преместен, предаде БНР.

Германия отчете 14 022 нови корнавирус случая

Германският канцлер защити "по-бавната" имунизация срещу коронавирус в Европейския съюз, като заяви, че има "основателни причини" за това темпо.

"Преговорите се проточиха по въпроса за отговорността, като ЕС искаше да гарантира, че компаниите ще се съгласят", каза тя. По същия начин ЕС избра да не жертва защитата на данните, за разлика от Израел, който предложи данни за своята кампания за имунизация в замяна на дози от ваксината на BioNTech/Pfizer, отбеляза още Меркел.

"Вярно е, че в някои региони темпото на ваксинация стана по-бавно, но имаше основателни причини то да бъде по-бавно“, каза германският канцлер.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 22799

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
7 2

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 2

Добави коментар

2021.02.01 | 23:14

146904
Окупирана Германия няма свое мнение и винаги е първата лястовица за всяко решение на Световното правителство.Щом ще натиснат всички германци до края на годината - скоро и у нас.
Ivan ivanov

2021.02.01 | 23:03

146893
Merkel e amerikanski agent i vodí Germania na dolo

Добави коментар

Водещи новини