Унгария също бойкотира срещата на върха на Централна Европа в Украйна

  • 05 май 2012 20:29

  • 501
  • 0
Унгария също бойкотира срещата на върха на Централна Европа в Украйна
©

Новият президент на Унгария Янош Адер няма да участва в срещата на върха на Централна Европа, която ще се състои идната седмица в Украйна, за да изрази безпокойството си от положението на опозиционната лидерка Юлия ТимошенкоЮлия Тимошенко Юлия Володимировна Тимошенко (родена на 27 ноември 1960 г. ) е украински политик и, предаде Франс прес.

Откриването на срещата на върха в Ялта е предвидено за 11 май, когато Адер встъпва в длъжност, уточни говорител на унгарското външно министерство.

В отделно изявление министерството посочи, че Адер в този ден е зает с "неотложни официални ангажименти" и същевременно смята за напълно оправдани неотдавнашните международни критики към последните събития в Украйна.

Киев не е положил никакви сериозни усилия да спазва човешките права на затворниците си, сред които Юлия ТимошенкоЮлия Тимошенко Юлия Володимировна Тимошенко (родена на 27 ноември 1960 г. ) е украински политик и и други критици на режима, изразява съжаление унгарското външно министерство.

Най-малко седем президенти от ЕС се отказаха да отидат в Украйна за срещата на върха на Централна Европа. Европейската комисия и Австрия обявиха, че ще бойкотират Европейското първенство по футбол, което се организира съвместно от Украйна и Полша и ще протече от 8 юни до 1 юли.

Бившата премиерка на Украйна Юлия ТимошенкоЮлия Тимошенко Юлия Володимировна Тимошенко (родена на 27 ноември 1960 г. ) е украински политик и бе пратена в затвора през август 2011 г., а през октомври бе осъдена на седем години затвор за злоупотреба със служебно положение. Тя започна гладна стачка в знак на протест срещу малтретирането на което казва, че била подложена.

Последвайте канала на

БТА
501 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини