ЮТюб преустанови безсрочно публикуването на ново съдържание в канала на Доналд Тръмп

27 януари 2021 14:04

ЮТюб преустанови безсрочно публикуването на ново съдържание в канала на Доналд Тръмп
© Getty images
225 0

ЮТюб спря безсрочно достъпа на Доналд Тръмп до платформата си, а адвокатът на бившия президент Руди Джулиани беше изваден от програмата за монетиризане на видеоматериалите, предаде Франс прес.


На 13 януари ЮТюб за пръв път блокира достъпа до акаунта на Тръмп, който има 2,77 милиона абонати, след съпроводеното с насилие нахлуване в Капитолия на 6 януари. Преди седмица, точно преди встъпването в длъжност на Джо Байдън, Ютюб беше обявил, че удължава тази мярка с минимум седем дни, информира БТА.

Притежаваната от Гугъл американска платформа за споделяне на видеоматериали беше критикувана за бавната си реакция, след като други социални мрежи взеха по-радикални мерки срещу Тръмп. ЮТюб само спря публикуването на ново съдържание в официалния акаунт на бившия държавен глава.

Макрон: В Парижкото споразумение за климата не може да има използвачи

"Предвид тревогите за потенциални прояви на насилие акаунтът на Доналд Тръмп остава замразен", заяви говорителка на ЮТюб за "Политико". ЮТюб също така потвърди, че временно е извадил Руди Джулиани от партньорската си програма за системно нарушаване на правилата на платформата за дезинформацията за изборите в САЩ.

Адвокатът, чийто канал има около 600 000 абонати, вече няма достъп до някои от функциите му и вече не получава приходи от продажбата на рекламите, които се излъчват преди да тръгне някой видеоматериал. Бившият кмет на Ню Йорк подхранваше конспиративни теории, подкрепяни от много привърженици на Тръмп, че президентските избори са били фалшифицирани в полза на Джо Байдън.

Novini.bg
225 0

Коментари (0)

Добави коментар

Добави коментар