Макрон: В Парижкото споразумение за климата не може да има използвачи

26 януари 2021 17:29

Макрон: В Парижкото споразумение за климата не може да има използвачи
© Getty Images/Guliver
319 2

Френският президент Еманюел Макрон заяви във вторник, че борбата срещу негативното въздействие на изменението на климата изисква "съвместни усилия" и подчерта, че "не може да има използвачи" сред подписалите Парижкото споразумение, предаде БНР.

По време на онлайн изказването си на Световния икономически форум Макрон похвали решението на САЩ да се присъедини към споразумението, от което те се отказаха по време на администрацията на Тръмп, и добави, че подобни усилия трябва да бъдат положени и в борбата за биологичното разнообразие.

Макрон подчерта, че кризата, причинена от пандемията на коронавируса, показа на света, че не може да понесе разделение по "важни глобални проблеми", призовавайки развитите страни да подхождат към въпросите за "изменението на климата и емисиите на въглероден диоксид" със същата решителност.

Екатерина Захариева приветства завръщането на САЩ в Парижкото споразумение по климата

Novini.bg
319 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2021.01.26 | 21:30

139259
Е вече не може да има използвачи, до онзи ден се правихме, че не ги виждаме. Сега чакаме офицера да мине зад пешката и са чао
Globalna IZMAMA

2021.01.26 | 18:06

139021
Vizzte komentara na Neizvesten chitatel v Novini..bg otnosno Obssluzvastata Robinia na JUdEU-Massonite k.Urssula Laiinen za IZMISSLENIA FALSHIV "viruss" ot massonite ...... ЕВРЕЙСКИ О.ТПАДЪК 2021.01.25 | 17:05 ТАКА ЛИ ЩЕ УПРАВЛЯВАМЕ ЕВРОПА?? ПРЕЗ ТУИТЪР И ФЕЙСБУК?? НЕЩАСТНИ ЕВРЕЙСКИ С.ВИНЕ.УТРЕ ЕВРЕИТЕ ОТ ТEЗИ САЙТОВЕ И НА ВАС ЩЕ РЕЗНАТ КРИЛЦАТА И ЩЕ ВИ БЛОКИРАТ,КАК ТОГАВА ЩЕ УПРАВЛЯВАТЕ ЕВРЕЙСКИЯ СЪЮЗ.И КАКВИ СА ТЕЗИ НОВИ РЕСТРИКЦИИ ??? ПЪЛНО СУСПЕНДИРАНЕ НА ВСИЧКО ГРАДЕНО С ХИЛЯДОЛЕТИЯ ЗА ПО МАЛКО ОТ ГОДИНА.ДА ИДВА НОВ ХИТЛЕР И ДА ВИ Е.Б.Е.М МАЙКАТА М.РЪСНА ЕВРЕЙСКА.РАЗСТРЕЛ ЗА ВАС БАРАБАР С ВЕЩИЦАТА МЕРКЕЛ И ТАЗИ ДЪРТА БАБИЧКА ГНУСНА УРСУЛА К.У.Р.В.А.Т.А. .......

Добави коментар

Водещи новини