От днес се увеличава броят на пътниците в превозните средства в Гърция

25 януари 2021 09:39

От днес се увеличава броят на пътниците в превозните средства в Гърция
© getty images
442 0

До двама пътника в допълнение към водача на превозното средство, ще могат да се качват от понеделник, 25 януари от 06:00 часа, в обществени превозни средства и частни автомобили.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 23239

До трима души плюс шофьора ще имат право да се возят в смесени превозни средства тип VAN. Превишаването на лимита за пътници е разрешено, само ако превозното средство превозва непълнолетни деца, чийто престой у дома под наблюдение на възрастен е невъзможен. Такситата вече е позволено да качват по двама пътника. Глобата за неспазване на наредбата е 300 евро за всеки пътник в автомобила.

Нови 334 случая на коронавирус в Гърция

В същото време министерството на транспорта удължи с една седмица - до 1 февруари, ограничителните мерки за пътуване по вътрешните авиолинии, само при необходимост, доказана с документи. Въпреки натиска и желанието да се отворят ски курортите, правителството отказва да изпълни молбата на хотелиерите. Според специалистите рискът от заразяване е висок. Училищата отварят на 1 февруари при стриктни мерки, решиха от министерството на образованието. 

За последното денонощие Гърция е регистрирала 334 нови случая на коронавирус и 24 смъртни случая. 32 са вече и случаите на британския вариант на COVID-19.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 23239

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
442 0

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини