25-има задържани в Нидерландия след въвеждането на вечерен час

  • 24 януари 2021 15:34

  • 889
  • 0
25-има задържани в Нидерландия след въвеждането на вечерен час
© Getty Images/Guliver (архив)

Органите на реда в Нидерландия задържаха 25 души и глобиха над 3600 за нарушения на вечерния час, обявен в страната от събота с цел борба срещу разпространението на коронавируса. Това съобщи днес Нидерландската телевизионна и радиокорпорация (НТК), предаде ТАСС.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32967

"Хората бяха задържани за насилие срещу полицейски служители или отказ да си отидат вкъщи", посочи телевизията.

Нидерландия въвежда полицейски час заради коронавируса

Вечерният час обхваща времето от 21.00 до 04.30 ч. местно време. Тогава хората могат да се движат из улиците само в извънредни случаи. Тези, които отиват на работа или се връщат, трябва да носят специално разрешение, подписано от работодателя. Продължават работа обаче спешните служби и службите за доставка на храна по домовете.

Разрешено е също да се разхождат кучета, но само от един член на семейството. Вечерният час е въведен в страната за пръв път от Втората световна война насам. Нарушителите се глобяват 95 евро, предава БТА.

Близо 80 процента от хората, спрени за проверка, са показали всички необходими документи, удостоверяващи, че имат право да се намират навън, съобщи полицията.

Телевизията съобщи за проблеми само в някои селища. В град Урк например стотина младежи обикаляли с коли пристанището по време на вечерния час, а по-късно бил подпален местен център за тестване за коронавируса. Полицията задържала двама заподозрени и наложила десетки глоби.

Нидерландия ще е в локдаун още три седмици

В град Стейн стотина младежи излезли навън късно вечерта, за да протестират срещу вечерния час, пуснали силна музика, пиели алкохол и скандирали из улиците лозунги, обвинявайки властите в диктатура. Задържани били 14 души.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Радина Лазарова
889 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини