Властите в Мадрид затягат локдауна

  • 23 януари 2021 15:48

  • 1250
  • 0
Властите в Мадрид затягат локдауна
© gettyimages (архив)

Властите в испанската столица Мадрид обявиха, че ще затегнат още повече локдауна заради скока на новозаразените с коронавируса, предаде БТА, цитирайки ДПА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32981

Въведеният вече вечерен час от понеделник ще започва с един час по-рано - от 22 ч., както е и в повечето други испански региони. Ресторантите ще продължат да работят, но ще трябва да затварят най-късно в 21 ч., като ще се сервира на групи от най-много 4 човека. Забраняват се събирания на различни семейства в частни домове. В столицата вчера бяха регистрирани средно по 495 заразени на 100 000 жители на седмична база. В национален мащаб същият среден показател е 410 заразени на 100 000 души..

Испания регистрира нови рекорди при новите случаи на коронавирус

Консервативната регионална управа на Мадрид дълго време се съпротивляваше на въвеждането на по-драстични мерки, но бе принудена да се съгласи с тях поради нарастващия дефицит на легла в интензивните отделения на болниците, писа днес в. "Паис". Експертите се опасяват, че ще започне и рязък ръст на смъртните случаи поради високата заболеваемост от COVID-19.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Филип Епитропов
1250 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини