Великобритания обмисля задължителна 10-дневна карантина в хотел за всички пристигащи от чужбина

23 януари 2021 13:16

Великобритания обмисля задължителна 10-дневна карантина в хотел за всички пристигащи от чужбина
© Pixabay
1778 2

Британското правителство ще обсъди в понеделник още по-силно затягане на ограниченията върху пътуванията заради пандемията, като може да въведе изискване пристигащите от чужбина да бъдат карантинирани в хотели, предаде Ройтерс, цитирани от БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 20615

Премиерът Борис Джонсън заяви на пресконференция вчера, че затягането на мерките може да се наложи, за да се защити страната от нови варианти на коронавируса.

Действащите в момента ограничения практически забраняват повечето международни пътувания. От началото на януари се изисква отрицателен тест за повечето от пристигащите в страната, който да бъде представен още преди отпътуването, както и оставане под карантина след пристигането.

Проф. Ангелов: Новият щам на COVID-19 е у нас, но няма да променяме мерките

Сега правителството обмисля да задължи пристигащите да прекарват 10-дневна изолация в хотел, за който ще трябва да си плащат, като начин да контролира спазването на карантината, твърди Би Би Си. На фона на засилващите се опасения от нови варианти на коронавируса, критици на сегашната карантинна политика твърдят, че тя не се спазва достатъчно строго.

Нови строги ограничения по границите ще нанесат пореден удар върху авиационната и туристическата индустрия, които са в крайно тежко финансово състояние след почти едногодишните ограничителни мерки и свитите до минимум приходи. Според действащите разпоредби в Англия изискваните 10 дни карантина могат да бъдат намалени, ако след пет дни пътникът даде отрицателен тест за Ковид-19. Изискванията в Шотландия, Уелс и Северна Ирландия са малко по-различни.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 20615

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
1778 2

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари (2)

Добави коментар

2021.01.23 | 14:49

134577
Че то те най много се заразиха с многото си мерки,чак и се пазят от другите все едно нямат вирус.
БЕЗПЛАТНИ Е-КНИГИ

2021.01.23 | 14:40

134557
bg-biblioteka.blogspot.com

Добави коментар