Франция въвежда изискване за отрицателен PCR тест за всички граждани на ЕС

22 януари 2021 17:58

Франция въвежда изискване за отрицателен PCR тест за всички граждани на ЕС
© Getty Images/Guliver
528 0

Франция въвежда изискването за всички граждани на Европейския съюз, включително и български, които пристигат от територията на Европа, да предоставят при влизане в страната отрицателен резултат от RT-PCR тест за коронавирус, направен в рамките на 72 часа преди пътуването, съобщиха от пресцентъра на МВнР.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 20324

Мярката влиза в сила от 00 ч. на 24 януари 2021 г., неделя. По предварителна информация ограничението се отнася за пътниците, които влизат във Франция със самолет или с морски транспорт. Очаква се в събота, 23 януари 2021 г. да бъдат оповестени подробности, включително дали мярката ще се отнася и за пътуващите със сухопътен транспорт.

Гърция удължи ограничителните мерки за всички пристигащи в страната

Припомняме, че от 18 януари 2021 г., изискването за представяне на отрицателен PCR тест, направен в рамките на последните 72 часа преди пътуването, се прилага за всички граждани над 11-годишна възраст, които влизат във Франция от други държави (извън Европейския съюз, Андора, Исландия, Лихтенщайн, Монако, Норвегия, Сан Марино, Швейцария и Ватикана). Освен отрицателен PCR тест, тe следва преди отпътуването, в заявление по образец, да дадат своето предварително съгласие да спазват 7-дневна изолация при пристигането им във Франция, както и че са съгласни в края на този 7-дневен период да им бъде направен повторен тест "RT-PCR COVID".

Франция удължава полицейския час, наложен заради епидемията

От 18 януари 2021 г. изискването за представяне на отрицателен тест "RT-PCR COVID", направен в рамките на 72 часа преди пътуването, се прилага и за пристигащите над 11-годишна възраст във Франция от Великобритания. Преди отпътуването те също трябва да представят заявление, в което предварително се ангажират да спазват 7-дневна изолация при пристигането им във Франция, като в края на този период да им бъде направен повторен тест "RT-PCR COVID".

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 20324

Повече за Коронавирус

corona
Филип Епитропов
528 0

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари (0)

Добави коментар

Добави коментар