Гръцката полиция разби мрежа за трафик на мигранти

22 януари 2021 17:23

Гръцката полиция разби мрежа за трафик на мигранти
© Pixabay
423 0

Гръцката полиция, подпомагана от Европол, е разбила организирана престъпна група, която по суша е прехвърляла мигранти от Турция в Гърция, предадоха местни медии, като се позова на съобщение на Европол.

Всичко по темата:
Мигрантска криза 244

При операцията в няколко гръцки града са арестувани 9 заподозрени, включително и предполагаемият водач на групата, конфискувани са 5 автомобила и са обискирани множество обекти. Намерени са оригинални и фалшиви документи и електронно оборудване за фалшифицирането им, съобщи Европол.

След като минели границата, мигрантите трябвало да изминат определено разстояние пеша в групи от 3 до 10 души, за да стигнат уговореното място, където трафикантите ги откарвали с коли до къща в Северна Гърция. След това мигрантите били прехвърляни в Солун, а оттам - в Атина.

Роднините на мигрантите плащали между 900 и 2500 евро на човек за прехвърлянето им през границата, като превеждали парите по така наречената система "хавала" /анонимна система за превод на пари без документи/. Членовете на престъпната група прилагали насилие над мигрантите, за да осигурят парите.

Гранични полицаи задържаха на ГКПП „Лесово“ трима незаконни мигранти, укрити в камион

При разследването било установено, че организацията, която действа активно от декември 2019 г., е притежавала 130 автомобила, повечето от които били купени с фалшиви документи. Над 10 автомобила се регистрирали на името на един и същи собственик, уточнява Европол.

Северна Гърция е важно средище за трафик на мигранти и в тази област са разкрити множество престъпни мрежи.

Всичко по темата:
Мигрантска криза 244
Novini.bg
423 0

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини