Британската полиция разтури сватба с 400 гости

22 януари 2021 16:12

Британската полиция разтури сватба с 400 гости
© Getty Images/Guliver
1125 0

Британската полиция съобщи днес, че е прекъснала сватба с почти 400 гости, организирана в "напълно недопустимо нарушение" на карантинните правила срещу COVID-19, които разрешават събиране само на шест души, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 20657

Според строгите правила, въведени в началото на годината, сватбите в момента могат да се организират само при "изключителни обстоятелства", но полицаите откриха стотици участници, след като получиха сигнал за събиране в училище в Стамфорд Хил, северно от Лондон.

Прозорците са били покрити, за да не се вижда какво се случва вътре, но сега организаторът на сватбата ще трябва да плати глоба от 10 000 паунда (13 661 долара).

"Това бе напълно недопустимо нарушение на закона, приет с ясната цел да спасява човешки живот и да защитава националната здравна служба", заяви полицейският служител Маркъс Барнет.

Над сто души се заразили с коронавирус на сватба в Мексико

Новите случаи на COVID-19 отбелязаха ръст във Великобритания в края на миналата година, след появата на новата и по-заразна мутация на коронавируса и това доведе до налагане на карантина в цялата страна, включваща строги правила за провеждане на сватби.

 

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 20657

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
1125 0

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари (0)

Добави коментар

Добави коментар