Превозвачи с товарни камиони на протест близо до "Даунинг стрийт"

  • 18 януари 2021 16:41

  • 555
  • 0
Превозвачи с товарни камиони на протест близо до "Даунинг стрийт"
© Getty images

Във Великобритания товарни камиони за превоз на британски морски продукти са паркирали близо до "Даунинг стрийт" в знак на протест срещу забавянето на влизането им в ЕС, заради новите правила след Брекзит, предаде БНР.

Най-малко 10 големи тирове бяха паркирани около "Даунинг стрийт" в Лондон. Компаниите протестират за забавянето на транспортирането на тяхната продукция до ЕС.

На един от камионите и изписано „Брекзит касапница!“, а на друг „Некомпетентното правителство унищожава индустрията за ракообразни!“.

"Скай нюз" съобщи, че полицията се опитва да реши проблема. През последните дни се носят слухове, че шофьорите ще разтоварят директно на улицата вече загубената си продукция, но поне до момента камионите остават затворени.

Много шотландски и уелски рибари не успяват да изнасят улова си за Европа от началото на годината заради големите закъснения в резултат на въведените сертификати за улов, здравни проверки и митнически декларации.

Брекзит: Логистичен и административен кошмар

Европейските купувачи отказват да вземат улова им, защото заради закъсненията той вече не е пресен и това понякога струва на производителите десетки хиляди долара на камион.

Гари Ходжсън е директор на компанията VentureSeafoods, която изнася живи раци и омари за ЕС с паркиран камион до "Даунинг стрийт". Той посочи, че риболовът е пред колапс е че премиерът Борис Джонсън трябва да е откровен с индустрията, със себе си и с британската общност за наличните проблеми.

Последвайте канала на

Novini.bg
555 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини