Британският вариант на коронавируса засечен и в Унгария

13 януари 2021 15:55

Британският вариант на коронавируса засечен и в Унгария
© Pixabay
481 0

Новият вариант на коронавируса, който се предава по-лесно и който бе засечен първо във Великобритания, вече е открит и в Унгария, съобщиха здравните власти в Будапеща, предаде Ройтерс, цитирана от БТА. Това става седмица след като страната вдигна забраната върху пътническите полети от Острова.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 22467

Правителството на премиера Виктор Орбан миналата седмица продължи частичната карантина, въведена в началото на ноември, до началото на февруари, за да попречи на разпространението на инфекцията. Започна, макар и доста бавно, ваксиниране на населението.

Новият вариант на вируса е бил засечен в проби от трима заразени, съобщи главната здравна инспекторка Сесилия Мюлер. Беше ясно, че няма как да се избегне появата му и у нас, в Унгария, каза тя.

Новият щам на коронавируса от Южна Африка застигна Германия

Въпреки забелязващия се напоследък спад в броя на активните случаи и на хоспитализираните Мюлер подчерта, че не може да се препоръча разхлабване на действащите ограничения.

До днес в Унгария - страна с 10-милионно население - са регистрирани 345 710 заразени с коронавируса от началото на пандемията и 10 948 смъртни случая. Хоспитализираните с ковид са близо 5000, което е сериозно бреме за здравната система.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 22467

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
481 0

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари (0)

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини