Снежната буря е причинила на Мадрид щети за стотици милиони евро

13 януари 2021 15:50

Снежната буря е причинила на Мадрид щети за стотици милиони евро
© Pixabay
375 0

Кметството на испанската столица смята, че по време на силната снежна буря градът е понесъл щети на стойност няколко стотици милиона евро, предаде ТАСС, като цитира интервю на кмета Хосе Луис Мартинес-Алмейда пред радио "Копе".


Кметът уточни, че планира да отправи искане към федералното правителство да обяви столицата за зона на катастрофално бедствие вследствие на лошото време. Той подчерта, че "са нанесени сериозни щети както на частно, така и на обществено имущество". Мадридските власти планират да отделят 15 милиона евро, "за да извършат проверка на всички дървета в Мадрид за по-малко от 60 дни".

Рекордни студове сковаха Испания след снежната буря


Според Мартинес-Алмейда "сметката за бурята "Филомена" в Мадрид ще бъде висока, ще надвиши няколко стотици милиона ево", предаде БТА. На 8 януари в Мадрид започна силен снеговалеж, продължил над 30 часа и последван от силно застудяване. Поради лошото време спря работа международното летище Барахас, беше спрян железопътният транспорт, автобусите не се движеха, а метрото работеше с прекъсвания.

Според испанските власти това е била най-силната буря за последните 50 години.

Novini.bg
375 0

Свързани новини

Коментари (0)

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини