Унгария възнамерява да удължи срока на дистанционното обучение в гимназиите

07 януари 2021 15:25

Унгария възнамерява да удължи срока на дистанционното обучение в гимназиите
© getty images
256 0

Унгарските власти възнамеряват да удължат срока на дистанционното обучение в гимназиите. Сега мярката, въведена заради пандемията от коронавируса, изтича в понеделник, предаде Ройтерс.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 22646

Властите аргументират решението си с големия брой случаи на заразяване и с неяснотите, свързани с новата разновидност на коронавируса, която бе открита първо във Великобритания.

Унгарското правителство на премиера Виктор Орбан ще вземе утре решение по въпроса за удължаването на срока на дистанционното обучение, като е малко вероятно от другата седмица учениците да се върнат в класните стаи, каза държавният секретар Золтан Маружа на онлайн брифинг.

Виктор Орбан се отказа от руската ваксина

"Решихме да възприемем предпазлив подход, опазването на човешкия живот е най-важното нещо към настоящия момент. Правителството ще вземе решение утре, но аз отправям молба към училищата да бъдат готови за това, че присъственото обучение няма да бъде възобновено на 11 януари", подчерта Маружа.

Унгария регистрира 334 836 случая на заразяване с новия коронавирус и 10 325 починали от причиняваното от него заболяване COVID-19. Хоспитализирани са над 5000 души.

Унгарските власти все още не са регистрирали случаи на заразяване с новата разновидност на коронавируса, открита първо във Великобритания.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 22646

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
256 0

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари (0)

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини