13 външни министри призоваха ЕК да подпомогне с ваксини страните от Източното партньорство

  • 06 януари 2021 11:09

  • 268
  • 0
13 външни министри призоваха ЕК да подпомогне с ваксини страните от Източното партньорство
©

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на и колегите й от още 12 страни – членки на ЕС, призоваха Европейската комисия да подпомогне с ваксини страните от Източното партньорство - Армения, Азербайджан, Беларус, Грузия, Молдова и Украйна, след като това бе сторено за страните от Западните Балкани.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32973

В писмо до върховния представител на ЕС по въпросите на външните работи и политиката за сигурност Жозеп Борел и до еврокомисарите по здравеопазването - Стела Кириакидуис, и по разширяването - Оливер Вархеи, се казва: „Нашите граници няма да бъдат защитени, ако не разширим подкрепата си към съседите. Убедени сме, че усилията ни ще бъдат оценени от правителствата и от гражданските общества в страните от Източното партньорство и ще увеличат видимостта на геополитическите усилия на ЕК и ЕС“.

Писмото е подписано от външните министри на България, Дания, Естония, Латвия, Литва, Полша, Румъния, Словакия, Унгария, Финландия, Хърватия, Чехия и Швеция.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
268 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини