Германия удължава карантинните мерки?

03 януари 2021 18:05

Германия удължава карантинните мерки?
© Getty (архив)
9293 1

Германия вероятно ще удължи срока на карантинните мерки след 10 януари, за да възпре разпространението на коронавируса, предаде Ройтерс, като цитира изявления на политици.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 23514

Равнището на предаване на коронавируса остава високо и подлага на голямо натоварване болниците и здравните работници. Очаква се канцлерката Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се и регионални лидери да се споразумеят за удължаването на среща във вторник. Все още не се знае докога ще бъдат удължени ограниченията.

"Цифрите все още са прекалено високи, така че ще трябва да удължим ограниченията", заяви здравният министър Йенс Шпан снощи в интервю за телевизия Ер Те Ел. Необходимо е трайно намаляване на темпото на предаване на болестта, подчерта той, като добави, че "това е по-добре от отслабване на мерките прекалено рано и след това, може би само след няколко седмици, да се изправим пред нови и трудни въпроси".

Германия наложи по-строги ограничителни мерки преди Коледа, включително затваряне на ресторанти и повечето магазини. Въпреки това броят на заразените продължи да нараства и в някои дни броят на починалите надхвърляше 1000 души, припомня Ройтерс.

Темпото на заразяване за седмица достига 140 на 100 000 души - далеч над равнището от 50 на 100 000, което политиците приеха като безопасно за отслабване на ограниченията.

Новият щам на коронавируса вече и в Румъния?

Предвид разпространението на новия по-заразен вариант на коронавируса някои политици призовават ограниченията да бъдат отменени едва след като тази цифра достигна 25 на 100 000

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 23514

Повече за Коронавирус

corona
9293 1

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 1

Добави коментар
НЕПОДКРЕПЯМ НИТО ЕДНА ПАРТИЯ И НЕ СЪМ ПЛАТЕН

2021.01.03 | 18:42

1
5 ГОДИНИ С. ТРИФОНОВ НИ КАЗВАШЕ ДА ГЛАСУВАМЕ ЗА ГЕРБ А ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ ТАЙНО СЕ УГОВАРЯШЕ С Б.Б ДА ВЛЯЗАТ 50% НЕГОВИ ХОРА ВЪВ ГЕРБ И КОГАТО Б.Б МУ ОТКАЗА ТОЙ ЗАПОЧНА ДА ГОВОРИ ПРОТИВ Б.Б СЪЩИЯТ С. ТРИФОНОВ БЕШЕ ПРИЯТЕЛ СЪС ИЛИЯ ПАВЛОВ И СЪС ГЕОРГИ ИЛИЕВ И ПРЕДЛОЖИ НИСКА СУБСИДИЯ ЗА ПАРТИИТЕ ЗА ДА СТАНАТ ОБЕКТ НА КОРУПЦИЯ И ЗАВИСИМОСТ ОТ СТРАНА НА БОГАТАШИТЕ И ОТ СЕГА КАЗВА ЧЕ АКО ТОЙ УПРАВЛЯВА ДАНЪЧНАТА СИСТЕМА НЯМА ДА СЕ ПРОМЕНЯ ЗА ДА МОГАТ БОГАТАШИТЕ КАТО НЕГО ДА ПРОДЪЛЖАТ ДА ПЛАЩАТ КОЛКОТО ПЛАЩАТ И БЕДНИТЕ ХОРА КОИТО ЕДВА СВЪРЗВАТ ДВАТА КРАЯ ТОВА ЛИ ЩЕ Е ЧОВЕКЪТ КОИТО ЩЕ НИ СПАСИ ОТ ЗАДКУЛИСИЕТО КОРУПЦИЯТА МУТРИТЕ И БЕДНОСТТА НЕ ВЯРВАМ НА ТОЗИ ЛЪЖЕЦ AKO TOЙ НИ УПРАВЛЯВА ЩЕ БЪДЕ КАТО Б.Б А НА НАС ВТОРИ Б.Б НЕ НИ ТРЯБВА НАЛИ

Добави коментар

Водещи новини