Германия удължава карантината до края на януари

30 декември 2020 21:17

Германия удължава карантината до края на януари
© gettyimages
29579 1

Федералното канцлерство на Германия и провинциалните власти планират да удължат карантинните мерки заради коронавируса до 24 или 31 януари, съобщи в. "Билд", цитиран от БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 23515

Според изданието, което направи съобщението след съвещание между офиса на канцлерката Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се и канцелариите на провинциалните премиери, се планира карантината да бъде продължена с две-три седмици. Това означава, че ще бъдат затворени всички търговски обекти.

Активността на полицаи в крайнодесни групови чатове тревожи Германия

Няма да работят фризьорските салони, козметичните студиа и центровете за масажи и татуировки. Остава в сила забраната за отсядане в хотели с туристическа цел. Засега няма съгласие между правителството и провинциалните власти по въпроса за работата на училищата. Канцлерството настоява те да останат затворени, но не всички провинции подкрепят тази идея.

Освен това се водят напрегнати обсъждания за предоставянето на помощ на пострадалите фирми, най-вече къщите за гости и хотелите.

На 16 декември Германия въведе по-строги карантинни мерки, които ще бъдат в сила поне до 10 януари. Меркел и премиерите на провинциите трябва да обсъдят по-нататъшните действия на 5 януари.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 23515

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
29579 1

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 1

Добави коментар
Lissa

2020.12.31 | 00:55

1
Искаш ли да си намериш жена за една нощ? Влизай в --- Sexconn.Com

Добави коментар

Водещи новини