И в Испания поставиха първата ваксина срещу COVID-19

  • 27 декември 2020 10:59

  • 760
  • 0
И в Испания поставиха първата ваксина срещу COVID-19
© getty images

Деветдесет и шестгодишната Арасели Росарио Идалго Санчес от дом за възрастни хора в Централна Испания първа в страната си бе ваксинирана срещу COVID-19, предаде Франс прес, като се позова на кадри, разпространени от националната телевизия.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33009

Възрастната дама с къси бели коси сподели усмихнато, че не усетила "нищо" при поставянето на ваксината в заведението "Лос Олмос" в град Гуадалахара. После облече отново черното си сако и се отдалечи с инвалидната си количка, разказва агенцията.

ЕС започва ваксинацията срещу коронавируса

Моника Тапиас, болногледачка в същия дом, стана вторият имунизиран срещу болестта човек в Испания. Заведението бе избрано за старта на кампанията в страната, тъй като се намира близо до един от складовете на компанията Пфайзер, разработила ваксината съвместно с Бионтех. Медикаментът е доставен там вчера от Белгия и ще бъде разпределен в цялата страна. Освен това в дома няма нито един случай на COVID-19, предаде БТА.

"Много се гордеем и сме много доволни - представляваме всички домове за възрастни в Испания", заяви в четвъртък Марина Вадильо, директор на пансиона.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
760 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини