Швейцария разрешава от утре на жители на Великобритания и Южна Африка да се завърнат в страните си

  • 23 декември 2020 18:58

  • 623
  • 0
Швейцария разрешава от утре на жители на Великобритания и Южна Африка да се завърнат в страните си
© pixabay

Швейцарските власти заявиха днес, че хора, живеещи във Великобритания и Южна Африка, които в момента се намират на територията ѝ, ще могат да се завърнат в страните си считано от утре, 24 декември 2020 г., съобщава БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33015

"Конфедерацията изработи план за връщане по въздух на тези лица считано от 24 декември 2020 г.", заяви в комюнике федералната служба за гражданска авиация.

Италия ще позволи репатрирането на свои граждани, блокирани във Великобритания

Швейцария спря в неделя всички полети до и от Великобритания и Южна Африка в опит да ограничи разпространението на новата мутация на коронавируса, която според британските власти е по-заразна.

В понеделник швейцарските власти освен това решиха да наложат 10-дневна карантина на всички пътници, пристигащи на територията й, които са отпътували от Великобритания или Южна Африка след 14 декември.

Споменатата категория граждани, които искат да се завърнат, подлежат на специална процедура, уточни Федералната служба за гражданска авиация: тези "необходими защитни мерки ще бъдат приложени по време на превоза им до летището с цел да се ограничи в най-голяма степен епидемиологичният риск по време на придвижването им вътре в страната".

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
623 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини