Германия въведе допълнителни ограничения за пътувания от Великобритания

  • 22 декември 2020 10:19

  • 3370
  • 0
Германия въведе допълнителни ограничения за пътувания от Великобритания
© Pixabay

Германия разшири забраната за пътническите полети от Обединеното кралство със забрана на железопътния, автобусния и морския транспорт, съобщи федералният министър на здравеопазването Йенс Шпан, цитиран от Асошиейтед прес.

Шпан обяви, че разширената мярка е влязла в сила в полунощ, ден след спирането на полетите, предаде БТА. Подобна мярка е приложена и спрямо Република Южна Африка, където също е бил установен новият вариант на коронавируса, заради който бяха спрени полетите от Великобритания.

Великобритания и Франция ще задействат план за възобновяване от утре на търговските превози

Новите мерки ще бъдат в сила до 6 януари. Изключения се правят за товарни превози и пощенски пратки, както и за медицински и хуманитарни полети. Редица държави в Европа и на други континенти спряха да приемат самолети от Великобритания заради разпространяващ се там нов и изглежда по-заразен щам на коронавируса.

Водещият германски вирусолог Кристиан Дростен, който първоначално беше скептичен към съобщенията, че този щам е много по-заразен, изрази загриженост, след като се запозна с повече данни за него. Професорът по вирусология от берлинската болница "Шарите", написа в Туитър, че "за съжаление нещата не изглеждат добре". Той обаче добави, че положителното е, че досегашните случаи с тази мутация са се увеличили само в райони, в които и преди е била висока степента на разпространяване на инфекцията. Затова и по отношение на новия щам е от полза намаляването на физическите контакти, изтъква Дростен.

Последвайте канала на

Novini.bg
3370 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини