Германският външен министър призова за координиран отговор на новия щам на COVID-19

  • 21 декември 2020 15:46

  • 457
  • 1
Германският външен министър призова за координиран отговор на новия щам на COVID-19
© Getty Images/Guliver

Германският външен министър Хайко Маас заяви в понеделник, че Европейският съюз ще трябва да работи заедно, за да ограничи разпространението на новия щам на коронавируса, който се появи в Обединеното кралство.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33001

"Ще координираме много тясно между страните членки на Европейския съюз относно следващите стъпки, по-специално за това как тези мерки ще бъдат проектирани след 31 декември", заяви външният министър на Германия.

По-рано днес френското правителство обяви, че единният блок трябва да създаде "здравен протокол", позволяващ възобновяване на транспорта от Обединеното кралство.

Над 15 европейски държави вече забраних полетите от Обединеното кралство с оглед на новия щам на коронавируса на острова за който е доказано, че се разпространява по-бързо от други щамове на COVID-19.

Белгия потвърди, че също е засякла новия щам на вируса на COVID

"През следващите няколко часа на европейско ниво ще създадем солиден здравен протокол, за да гарантираме, че движението от Великобритания може да се възобнови. Нашият приоритет е да защитим нашите държави и нашите съграждани", заяви френският министър на транспорта Жан-Батист Джебари.

Във връзка с кризата с новия Covid щам Германия, която е ротационен председател на ЕС, свиква днес спешна среща на ЕС.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
457 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
НЕПОДКРЕПЯМ НИТО ЕДНА ПАРТИЯ

2020.12.21 | 16:10

1
СЪЗДАВАЩАТА РЕКЕТ РЕПРЕСИИ ХАОС КОРУПЦИЯ И ПРАНЕ НА ПАРИ ПАРТИЯ ГЕРБ И ПАРИИТЕ НА ФАШИЗМА И РАЗЕДИНЕНИЕТО ВМРО, НФСБ и Атака ПОБЕДИХА ПРОТЕСТА ЖАЛКО ЗА ХОРАТА КОИТО ОСТАНАХА БЕЗ РАБОТА БЕЗ БИЗНЕС ЗАЩОТО ФИРМИТЕ ИМ ФАЛИРАХА А И НЕ УСПЯХА ДА СИ ИЗПЛАТЯТ КРЕДИТИТЕ И СЕГА БАНКИТЕ ЩЕ СЕ РАЗПРАВЯТ СЪС ТЯХ НО СЪС БЕЗДЕЙСТВИЕ И МЪЛЧАНИЕ НЯМА ДА ПОБЕДИМ НИТО ФАШИЗМА НА О.П НИТО МУТРИТЕ ОТ БИВШАТА СИК КОИТО УСПЯХА ДА ОТКРАДНАТ МИЛИАРДИ ЕВРО OT НАС И ОТ ОСТАНАЛИТЕ ЕВРОПЕЙСКИ ГРАЖДАНИ И ТАКА СЪЗДАДОХА ТАЗИ КРИЗА

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини