Австрия засилва граничния контрол до 10 януари

  • 19 декември 2020 18:57

  • 4794
  • 0
Австрия засилва граничния контрол до 10 януари
© Getty Images/Guliver (архив)

Както вече беше обявено, от днес Австрия въвежда за влизащите в страната 10-дневна задължителна карантина, която може да бъде прекъсната след петия ден, ако бъде направен PCR тест и той даде отрицателен резултат.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33002

Изключения се правят за пристигащите от няколко държави, изброени на страницата на австрийското Министерство на външните работи, цитира БТА.

От днес: 10-дневна карантина за пристигащите българи в Австрия

По тази причина от днес до 10 януари австрийските въоръжени сили в сътрудничество с австрийската полиция засилват контрола по границите - ще бъдат проверявани влизащите по суша от съседните на Австрия държави, засилен е и контролът на летищата.

Строгите мерки допускат изключения за хората, които пристигат ежедневно на работа в Австрия, идват по неотложни семейни причини и други поводи, изброени в наредбата. Лицата, пристигащи за празниците при семействата си, са длъжни да спазват 10-дневната карантина.

Трети локдаун в Австрия

За контролиране на границите досега бяха включени 350 военнослужещи, от днес техният брой е увеличен на 500, като министърката на отбраната Клаудия Танер заяви, че ако е необходимо техният брой може да бъде увеличен по всяко време.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Радина Лазарова
4794 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини