Испания ще започне ваксинация срещу COVID-19 на 27 декември

  • 18 декември 2020 19:41

  • 1157
  • 0
Испания ще започне ваксинация срещу COVID-19 на 27 декември
©

Испания ще започне своята кампания за ваксинация срещу Ковид-19 на 27 декември, ден след като първите дози на ваксината на Пфайзер/Бионтех се очаква да пристигнат в страната, заяви днес здравният министър Салвадор Иля, цитиран от Франс прес и Ройтерс.

Испания ще получи "значително" количество ваксини с първата пратка, каза министърът, но не уточни колко.

Вчера председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен посочи, че поставянето на ваксините на Пфайзер/Бионтех в Европейския съюз ще започне между 27 и 29 декември.
Испания е една от първите страни от ЕС, която след изявлението на Фон дер Лайен обяви точна дата за започване на имунизационната си кампания.

Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) ще се произнесе на 21 декември, седмица по-рано от предвиденото, по искането за одобрение на ваксината на Пфайзер/Бионтех.

Пристигането на ваксината "ознаменува началото на края на пандемията, но все още не нейният край", трябва да внимаваме и да продължаваме да спазваме ограниченията, каза днес на пресконференция Иля. Той призова испанците да проявят "по-голямо благоразумие" на предстоящите празници в края на годината, защото епидемичната ситуация, която се подобри значително през ноември, сега търпи тревожна промяна.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
1157 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини