Обединеното кралство разхлабва мерките за борба с COVID-19 през коледните празници

  • 16 декември 2020 20:33

  • 1948
  • 0
Обединеното кралство разхлабва мерките за борба с COVID-19 през коледните празници
© gettyimages

Властите на Англия, Северна Ирландия, Уелс и Шотландия взеха общо решение да не отменят разхлабването на коронавирусните ограничения за периода на коледните празници въпреки настояванията на здравни експерти, съобщи в британския парламент премиерът Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е, цитиран от БTA.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33003

"Не искаме да поставяме извън закона хора, които отдавна са направили плановете си за коледните празници, но смятаме за крайно необходимо в това сложно време всички да се държат отговорно, особено при контакти с хора от третата възраст, а по възможност да избягват такива контакти", каза Джонсън в парламента.

Британски министри към супермаркетите: Запасявайте се с храна

Миналия месец Джонсън обяви, че семействата в четирите съставни нации на Обединеното кралство ще могат да се срещнат с две други домакинства в частни жилища от 23 до 27 декември след "невероятно тежката" година, която са преживели.

През последните седмици обаче Лондон и околностите му, както и части от графствата Есекс и Хартфордшър регистрираха скок в броя на заразените с новия коронавирус и здравни експерти призоваха разхлабването на ограниченията да бъде отменено. В навечерието на празниците Джонсън препоръча на хората да не остават да пренощуват в домовете на други хора и да предпочетат за пътуване райони с нисък ръст на инфекция.

Той добави, че ако хората искат да посетят някого по Коледа, то трябва пет дни преди планираната визита да намалят контактите с други хора. Джонсън подчерта, че разбира се най-безопасно би било да се намали броят на хората, с които човек се среща.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
1948 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини