В Испания: Бъдете сигурни, нашата ваксина ще задмине по ефикасност тази на Pfizer

  • 15 декември 2020 18:05

  • 35315
  • 9
В Испания: Бъдете сигурни, нашата ваксина ще задмине по ефикасност тази на Pfizer
© Getty Images (архив)

Държави като САЩ и Великобритания вече започнаха да ваксинират населението си срещу новия коронавирус със съвместно разработения препарат на "Пфайзер" и "Бионтех". По информация на здравното министерство на Испания същата ваксина ще пристигне и в иберийското кралство, но следващия месец.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

Ваксината на "Пфайзер" и "Бионтех" вече получи разрешение от здравните регулатори в САЩ и Великобритания да се прилага на гражданите. В случая с Европейския съюз се очаква и финалното становище на Европейската агенция по лекарствата, което трябва да бъде обявено между декември и януари.

Испания очаква да започне COVID ваксинацията на 4 или 5 януари

В научните среди на Испания обаче официално съобщиха, че се разработва и техен продукт, а ръководител на проекта за испанската ваксина е вирусологът Луис Енхуанес, считан за един от водещите умове в научните среди на страната.

Американският лекарствен регулатор потвърди безопасността на ваксината на компанията "Модерна"

В интервю за ежедневикът NIUS Енхуанес увери, че ваксината ще превъзхожда по качество препаратите на три от водещите фармацевтични компании - "Пфайзер", "Модерна" и "АстраЗенека".

Тя ще бъде изключително ефикасна и надеждна. Само една-единствена доза ще даде стерилизиращ имунитет. Това е, на този етап друго не мога да разкрия, коментира испанският вирусолог.

Той посочи, че ваксините на "Модерна" и "Пфайзер" са разработени въз основа на РНК молекулите, които, макар да създават антитела и вече да са одобрени в някои страни, не са перфектни и ще трябва да бъдат подобрени.

Регулаторът на ЕС ще побърза с одобряването на ваксината на Пфайзер-Бионтех

Нашата ваксина, която вече изпробвахме върху лабораторни мишки, даде страхотни резултати. На практика ние имунизирахме мишките и нито една от тях не умря, заяви още Енхуанес.

По думите му първите дози от испанската ваксина ще започнат да се разпространяват към края на 2021 г.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
35315 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар

2020.12.15 | 18:52

1
Ами те хората са лабораторни мишки действително.За едно лекарство колко години има изпитание докато се пусне на пазара а ваксините за 2 месеца и изпробвани и мишките са живи още.значи ще ги слагаме.Разсипахте се да плюете една или др фирма.Руската ние хубава.тази ние хубава само ние сме велики.Колко пари ще вземете за да уморите хората .младите да станат стерилни за да намалее народа че вече са твърде много на земятя
Народа

2020.12.16 | 05:38

9
Ти не си нормален, имаш 30 псевдонима тук, поне пиши от само един бе глупи! Връщай се обратно на село!
до долу

2020.12.16 | 02:40

8
С тоя олигофрен "Народа" не може да се говори като на човек. Той е едно животно, знае само езика на дървото - като един истински болен от бяс ПЕС.
По-добро от изолация няма

2020.12.16 | 01:39

7
@Народа... я ми обясни... като вирусът мутира другият месец и ваксините не действат за чий уй да си сложа ваксина и да се подпиша на N брой документи, че ако пукна или стана инвалид, няма да предявя никакви претенции???????? Аз съм ЗА мерките, но против ваксина, която е създадена преди 2 месеца и не е тествана, а по телевизията един от производителите на ваксината го питаха: "какво ще стане, ако вирусът мутира" и той отговори: "ами ще трябва да измислим нова ваксина!" wtf!!!!!!!!
до народа

2020.12.16 | 01:38

6
ШИЗИИИ Хакай си ваксинката отзад, че НИЕ здраво-мислещите хора да те наблюдавам като опитен ПЛЪХ дали няма да пукясаш в следващите 2-3 години.. пък ако ли не - можем и да си помислим дали и ние няма да си я бием :)))
Народа

2020.12.15 | 23:57

4
Не става въпрос само за пари бе, гуфи!
народния малоумник

2020.12.15 | 22:59

3
Малоумник,понеже били дали много пари,та ваксето е много готино,ама ти подпиши че не носим отговорност за по сигурно.
Народа

2020.12.15 | 19:40

2
Ти май изобщо не си запознат с нещата! Да, ваксините действително биха отнели 2-3 години изпитание докато се пуснат на пазара, но това са при нормални обстоятелства! От началото на тази пандемия биолози и учени засилено работеха нвърху ваксината, дори пренебрегвайки изследванията за други болести. Купища повече пари се хвърлиха за разработването и изпитателството на тази ваксина, много повече от всякога преди! Много повече хора участваха в клиничните изпитателни процеси също. Въобще си нямаш и представя колко много труд е хвърлен за да се осъществи това, и факта че успяха да го направят за толкова отрицателно време трябва да е повод за празник а не за критики! Страшно много напреднахме!
Lissa

2020.12.16 | 00:56

5
Искаш ли да си намериш жена за една нощ? Влизай в --- Sexconn.Com

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини