Германия не успя да осигури приемането на нови правила на ЕС за миграцията

  • 14 декември 2020 21:25

  • 1211
  • 1
Германия не успя да осигури приемането на нови правила на ЕС за миграцията
© Getty Images/Guliver (архив)

Германското председателство на Съвета на ЕС потвърди, че до края на годината няма да има споразумение за новите европейски правила за миграцията, предаде БТА.

Всичко по темата:
Мигрантска криза 1542

Следващото португалско председателство от началото на новата година ще стъпи на добра основа, заяви на пресконференция представителят на германското МВР Щефан Майер след днешното заседание на Съвета на ЕС по вътрешни работи. По неговите думи има напредък в преговорите, но пандемията е ограничила възможностите за постигане на съгласие между европейските държави по този въпрос.

ЕК ще представи насоки за приобщаване на мигрантите в ЕС в следващите години

Еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон заяви, че се наблюдава политическа воля за постигане на споразумение. Тя отбеляза, че преговорите обхващат възможността ЕС да осигури законни пътища за имигрантите и въвеждане на "синя карта" за трудова имиграция. По нейните думи не е възможно да се посочи кога ще бъде постигнато необходимото споразумение, но е възможно в следващите шест месеца да бъде отбелязан допълнителен напредък в дългогодишните преговори.

Последвайте канала на

Novini.bg
1211 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2020.12.15 | 10:22

1
e to e iasno tce hermafrodita merkel vodi germania kam neinata religia im kam isliamizacia za tova i boklukat napava da priema oshte manafi za da moje da porobi I isliamizira germania,

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини