Хърватия продължи строгите мерки на границите си до 15 януари

  • 14 декември 2020 17:50

  • 696
  • 1
Хърватия продължи строгите мерки на границите си до 15 януари
© Getty Images/Guliver (архив)

Хърватия продължи днес строгите мерки на границите си, които заради епидемиологичната ситуация ще важат още един месец - до 15 януари, съобщи Танюг, цитирана от БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Националният щаб за гражданска защита съобщи, че според тези мерки гражданите на ЕС могат да влизат в Хърватия само с негативен PCR тест, не по-стар от 48 часа, или трябва да се самоизолират до получаване на негативен тест. Изключения са хората, които преминават транзитно, трансграничните работници, дипломатите и здравните работници.

Задължителният PCR тест или самоизолация се отнася и за всички хърватски граждани извън Хърватия, които искат да се върнат в родината си за празниците.

Хърватският премиер Андрей Пленкович, който е в самоизолация заради коронавируса, оцени днес, че епидемиологичната ситуация в страната остава неблагоприятна.

Той добави, че броят на новозаразените е нарастнал с 5 процента в сравнение с предишната седмица, като оцени, че от това никой не може да бъде доволен.

Рекордни 74 смъртни случая от коронавирус в Хърватия

Ако няма намаляване на новозаразените, са възможни нови ограничителни мерки, за които щабът вече води дискусии, каза Пленкович.

Той подчерта, че е ясно, че Коледа няма да бъде като в предишните години и призова всички да избягват големите роднински събирания.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
696 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2020.12.14 | 18:02

1
Браво на Хърватия, в цяла Европа мерките се удължават, но у нас чалгата напира към заведенията и моловете!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини