Меркел обяви по-строга карантина в Германия

13 декември 2020 13:55

Меркел обяви по-строга карантина в Германия
© Getty (архив)
5588 4

Всички магазини, предлагащи стоки от несъществено значение, както и училищата и детските ясли ще затворят врати в Германия от сряда, 16 декември, до 10 януари. Това обяви днес германският канцлер Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се след заседание с ръководителите на германските провинции, предадоха световните агенции.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 23515

"Принудени сме да действаме и ще действаме сега", каза Меркел.

Като част от стриктните мерки се забранява и продажбата и консумирането на спиртни напитки на обществени места от 16 декември до 10 януари, както и продажбата на пиротехника.

Работодателите ще трябва да предложат повече възможности за дистанционна работа на служителите.

Мерките ще ограничат още повече социалните контакти. Те се налагат, след като досегашните мерки не възпряха разпространението на вируса.

Въвежда се и забрана на национално ниво на събиранията за 31 декември и за 1 януари.

Затварят магазините в Германия

Германците, които искат да празнуват Коледа със семействата си, трябва да редуцират максимално контактите си седем дни преди семейното събиране. Иначе социалните контакти се ограничават до петима възрастни от две различни домакинства. В периода 24-26 декември контактите също ще бъдат много ограничени и тогава ще имат право да се срещат само най-близки роднини.

Що се касае до забраната за консумация и продажба на продажба на алкохол на обществени места, това нанася нов удар по кафенетата и баровете, които са затворени още от началото на ноември. Много от тях започнаха да продават на улични сергии греяно вино - една германска коледна традиция. Но това породи безпокойство у властите заради струпването на повече хора пред сергиите.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 23515

Повече за Коронавирус

corona
5588 4

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 4

Добави коментар
Симо

2020.12.14 | 06:36

4
Нещо не разбрах. Какво общо има политехниката с вируса? И там ли трябват 10 човека та да гръмнат пиратките?
НЕПОДКРЕПЯМ НИТО ЕДНА ПАРТИЯ

2020.12.13 | 19:06

3
5 ГОДИНИ С. ТРИФОНОВ НИ КАЗВАШЕ ДА ГЛАСУВАМЕ ЗА ГЕРБ А ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ ТАЙНО СЕ УГОВАРЯШЕ С Б.Б ДА ВЛЯЗАТ 50% НЕГОВИ ХОРА ВЪВ ГЕРБ И КОГАТО Б.Б МУ ОТКАЗА ТОЙ ЗАПОЧНА ДА ГОВОРИ ПРОТИВ Б.Б СЪЩИЯТ С. ТРИФОНОВ БЕШЕ ПРИЯТЕЛ СЪС ИЛИЯ ПАВЛОВ И СЪС ГЕОРГИ ИЛИЕВ И ПРЕДЛОЖИ НИСКА СУБСИДИЯ ЗА ПАРТИИТЕ ЗА ДА СТАНАТ ОБЕКТ НА КОРУПЦИЯ И ЗАВИСИМОСТ ОТ СТРАНА НА БОГАТАШИТЕ И ОТ СЕГА КАЗВА ЧЕ АКО ТОЙ УПРАВЛЯВА ДАНЪЧНАТА СИСТЕМА НЯМА ДА СЕ ПРОМЕНЯ ЗА ДА МОГАТ БОГАТАШИТЕ КАТО НЕГО ДА ПРОДЪЛЖАТ ДА ПЛАЩАТ КОЛКОТО ПЛАЩАТ И БЕДНИТЕ ХОРА КОИТО ЕДВА СВЪРЗВАТ ДВАТА КРАЯ ТОВА ЛИ ЩЕ Е ЧОВЕКЪТ КОИТО ЩЕ НИ СПАСИ ОТ ЗАДКУЛИСИЕТО КОРУПЦИЯТА МУТРИТЕ И БЕДНОСТТА НЕ ВЯРВАМ НА ТОЗИ ЛЪЖЕЦ AKO TOЙ НИ УПРАВЛЯВА ЩЕ БЪДЕ КАТО Б.Б А НА НАС ВТОРИ Б.Б НЕ НИ ТРЯБВА НАЛИ

2020.12.13 | 17:46

2
eto arabskiat hermafrodit mjerkel priloji zavetite na neinata religia i zabrani alkohola no taka e glupavite germanci triabva da sa podgotveni I nauceni za iziskvaniata na isliamskata religia kam koiato savsem skoro hermafrodiotat shte gi predade.
.

2020.12.13 | 15:12

1
Честита им диктатура на четвъртия Райх!

Добави коментар

Водещи новини