Германският Върховен съд отказа да разреши протест на противници на ограничителните мерки

Германският Върховен съд отказа да разреши протест на противници на наложените заради коронавируса ограничителни мерки, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 18482

По-рано съд от по-ниска инстанция вече наложи забрана на протеста, насрочен за днес следобед в Бремен. Очакваше се в центъра на града да се съберат 20 000 души.

Миналия месец германската полиция използва водни оръдия и лютив газ, за да разпръсне хиляди събрали се в Берлин протестиращи, недоволни от наложените ограничения, припомня Ройтерс. Повечето германци приемат въведените ограничения, целящи да възпрат разпространението на втората вълна на вируса. Критиците обаче заявяват, че ограниченията нарушават гражданските права.

Броят на заразените с коронавируса в Германия нараства

Лотар Вилер, директор на националния институт за заразни болести "Роберт Кох" заяви в четвъртък, че постигнатите през март и април успехи в борбата с пандемията са накарали мнозина да се съмняват колко тежък е коронавируса и дори дали съществува. Това означава, че мнозина вече не спазват достатъчно сериозно социалната дистанция и правилата за карантина, на което се дължи сегашния ръст на броя на случаите. /АГ/

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 18482

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

  1. 2020.12.05 | 15:27
    Боже колко са глупави германците.Ако бяха попитали българския съд, щеше да им разреши и павета да хвърлят.
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Одобрявате ли оставката на Марк Рюте?

Одобрявате ли оставката на Марк Рюте?

Избрано от Интернет