Италианците готови да се лишат от личната си свобода в името на общото здраве

Повечето от половината италианци са готови да се откажат от личната си свобода в името на общественото здраве, показва ново допитване, цитирано от Ройтерс.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 18401

Резултатите от анкетата дават основание да се смята, че правителствените мерки за борба с разпространението на коронавируса продължават да имат обществена подкрепа, отбелязва агенцията.

Около 57,8 процента от участниците в допитването приемат идеята, че за да се защити здравето на хората, правителството трябва да решава кога и при какви условия те могат да напускат дома си, къде могат или не могат да отидат, с кого и къде могат да се срещат.

Делът на хората, изразили подобно мнение, е най-висок сред младите (64,7 процента от хората на възраст между 18 и 34 години).

Италия въвежда карантина за граждани, които се връщат от Европа, и за европейски туристи

През лятото до голяма степен младежите, събиращи се на групи навън, бяха критикувани в Италия за новия пик на случаите на зараза, след като правителството разхлаби рестрикциите, наложени по време на първата вълна на пандемията през пролетта, припомня БТА.

Допитването показва, че 79,8 процента от италианците подкрепят по-строги ограничения на Рождество Христово, като проучването на агенция Ченсис е било проведено преди най-новото правителствено постановление, налагащо нови ограничения по време на периода на празниците в края на годината.

77 процента от анкетираните подкрепят строгите наказания за онези, които не спазват въведените мерки, като например не носят маска или се събират с други хора на обществени места.

Италианската полиция удари незаконни центрове за установяване на COVID-19

На въпрос коя е била доминиращата емоция сред италианците през тази година 73,4 процента отговарят, че това е бил страхът.

Вчера италианското министерство на здравеопазването съобщи за над 800 починали от коронавируса и близо 24 100 нови заразени през последното денонощие.

С това общият брой на смъртните случаи в Италия от началото на пандемията достигна 58 852. Потвърдените случаи на коронавирус в страната са 1 милион и 688 хиляди.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 18401

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

 1. 2020.12.05 | 07:37
  ЕИ БОКЛУЦИ...КАКВО НАМЕКВАТЕ?
  1. 2020.12.05 | 09:20
   че си прост - та дрънкаш!
 2. 2020.12.05 | 07:16
  Върнах се преди месец от Италия,не съм забелязал такова нещо,гледат да спазват на обществени места,на работа и където не ги виждат са тотал щета,целуват се лигавят здрависват,маските на лигавничета във Франция същата работа,иначе големите мерки.
 3. 2020.12.05 | 06:58
  То това е целта на разпространителите на вируса. Да раздели хората с традиции в семейството, да разруши единението на хората като тези в Гърция, Италия и Испания и да ги направят грозни индивидуалисти като в БГ и други страни с тъпи отчуждени отношения.
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Одобрявате ли искането за импийчмънт на Доналд Тръмп?

Одобрявате ли искането за импийчмънт на Доналд Тръмп?

Избрано от Интернет