Британският регулатор защити бързината, с която е разрешил използването на ваксината на Пфайзер/Бионтех

Британската Агенцията за регламентиране на лекарствата и здравните продукти увери, че когато бързо е разрешила употребата на ваксината на Пфайзер и Бионтех срещу коронавируса, го е направила, вземайки предвид всички норми за безопасност. Изявлението бе направено в отговор на критиките, че процесът на одобряване на ваксината е протекъл прекалено бързо, съобщи БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 18692

"Нито една ваксина няма да бъде разрешена в Обединеното кралство, ако не отговаря на стандартите за сигурност, качество и ефикасност", заяви британският регулатор. "Всяка ваксина е обект на стабилни клинични изследвания, които отговарят на всички международни норми", допълни агенцията. 

Фаучи се извини за намека, че Великобритания е прибързала с ваксинирането срещу COVID-19

Главният имунолог на САЩ Антъни Фаучи, който е член на кризисния щаб в Белия дом, създаден заради новия коронавирус, вчера каза, че британският регулаторен орган е прибързал, като е одобрил ваксината, но после се извини и каза, че има доверие във всичко, което прави Обединеното кралство.

Днес говорител на британския премиер Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е приветства тази промяна в мнението на Фаучи и припомни, че британската агенция вече е заявила, че е работила по одобряването на ваксината, спазвайки стриктно правилата и без да пренебрегва нито един аспект. Ние бяхме абсолютно ясни, че ваксината е сигурна, имайки предвид строгите норми, по които е била оценявана от Агенцията за регламентиране на лекарствата и здравните продукти, заяви говорителят на британския премиер.

Агенцията защити бързината, с която взе решение, като обясни, че е започнала да проучва данните за ваксината, предоставени от Пфайзер и Бионтех още в хода на изпитанията й върху хората, вместо да чака всички данни да бъдат събрани накрая и да ги проучва едва тогава.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 18692

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

  1. 2020.12.04 | 19:58
    Спящите се ваксинират и плащат със здравето си! Будните пазят свободата и здравето си! Просто е.
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Одобрявате ли оставката на Марк Рюте?

Одобрявате ли оставката на Марк Рюте?

Избрано от Интернет