Германското правителство: Ваксинирането срещу коронавируса ще е безплатно

Ваксинацията срещу коронавируса в Германия ще бъде безплатна, обяви днес германското правителство, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 18610

"Ваксинирането ще бъде безплатно, независимо дали имат здравна осигуровка и каква е тя", заяви говорител на министерството на здравеопазването на Германия. А говорителят на германското правителство Щефен Зайберт още веднъж подчерта, че ваксинирането ще е напълно доброволно. Той наблегна това заради заради едно малко, но доста гласовито протестно движение, което подценява пандемията и обвинява правителството, че планира принудителна ваксинация, отбелязва агенцията. Правителството ще проведе много разбираема информационна кампания, за да отговори на всички въпроси, свързани с ваксината, подчерта Зайберт.

Германия регистрира нови 23 449 случая на коронавирус

Германия вече работи по създаването на стотици центрове за ваксиниране, преди регулаторните власти на ЕС да дадат зелена светлина за използване на някоя от кандидат-ваксините срещу коронавируса. Първи приоритетно ще бъдат ваксинирани възрастните хора и здравните работници на първа линия.

Предвижда се в Берлин да има шест центъра за ваксиниране, в това число на бившите летища Тегел и Темпелхоф, като целта е само в германската столица да се ваксинират по 20 000 души на ден.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 18610

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Одобрявате ли оставката на Марк Рюте?

Одобрявате ли оставката на Марк Рюте?

Избрано от Интернет