Европейските социалисти призовават за подкрепа за демокрацията и просперитера за всички европейци

  • 03 декември 2020 21:47

  • 552
  • 1
Европейските социалисти призовават за подкрепа за демокрацията и просперитера за всички европейци
© gettyimages

Партиите и организациите в състава на Партията на европейските социалисти (ПЕС) днес призоваха съвместно Европейската народна партия и Европейските консерватори и реформисти да предприемат решителни и бързи действия за защита на върховенството на закона, демокрацията и социалното и икономическото възстановяване на Европа, се казва в прессъобщение на ПЕС.

На среща на председателството на ПЕС бяха приети три силни декларации, посветени на върховенството на закона, на подкрепата за малките и средните предприятия и справедливото данъчно облагане на дигиталните гиганти и на елиминирането на насилието на полова основа.

Документите бяха приети единодушно. В тях призовава за подкрепа за демокрацията и за просперитета за всички европейци.

Председателството на ПЕС призовава унгарското и полското правителство незабавно да спрат да налагат вето по пътя към социалното и устойчивото възстановяване. Историческото споразумение за дългосрочната бюджетна рамка и за пакета за възстановяване трябва да бъде приложено обвързано с условието за върховенството на закона. Председателството на ПЕС освен това публикува и изявление относно преговорите за членство в ЕС на Република Северна Македония.

В Скопие преименуваха България

В него се изразява разочарование, че преговорите срещат спънка в ранен стадий, след като българското правителство предприе действия за блокиране на процеса. В изявлението на председателството се призовават България и Северна Македония да навлязат в задълбочен диалог и се предупреждава, че задънената улица в преговорите води до покачване на национализма и на крайнодясната реторика и в двете страни.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
552 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2020.12.03 | 22:31

1
Социалист/комунист и демокрация!!Кой глупак им вярва?!

Добави коментар

Водещи новини