Близо 1000 жертви на COVID-19 в Италия

Италиански области се опълчиха срещу най-новите ограничения, въведени от правителството, за контрол на разпространението на COVID-19 и казаха, че те не са били консултирани за мерките, които са твърде тежки за домакинствата и не предлагат компенсации за тежко засегнатите икономически сектори, съобщи БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 18360

С указ, одобрен късно снощи, на италианците се забраняват пътуванията между 20-те области на страната от 21 декември до 6 януари, с изключение на такива, свързани с работни ангажименти, медицински причини или спешни случаи.

Италия регистрира над 20 000 заразени с коронавирус за денонощие и 684 смъртни случая

На Рождество Христово, на следващия ден и на Нова година дори им се забранява да напускат градовете, където живеят. В обща декларация областните администрации казват, че не са били консултирани и "липсата на обсъждане е направила невъзможно да се балансират ограниченията с нуждите на домакинствата". От началото на пандемията в Италия има постоянни пререкания между централното правителство на премиера Джузепе Конте и властите на областите, повечето от които са в ръцете на дясноцентристката опозиция.

"Издаването на неочакван указ, които забранява придвижването между градовете в дадена област на 25 и 26 декември и на 1 януари . . . е налудничаво", заяви Атилио Фонтана, управител на северната област Ломбардия, където са регистрирани най-много случаи на заразени и починали от COVID-19.

Същевременно днес Италия отчетен рекорд от 993 смъртни случая от COVID-19 за последните 24 часа спрямо 684 вчера, както и 23 225 новозаразени с коронавируса спрямо 20 709 предишния ден, съобщи здравното министерство. Предишният рекорд на починалите за едно денонощие от 919 души е регистриран на 27 март по време на пика на първата вълна на пандемията.

Италия досега е регистрирала общо 58 038 починали от COVID-19, което я нарежда на второ място по този показател в Европа след Великобритания. Освен това страната е отчела от началото на пандемията общо 1 665 000 заразени с коронавируса.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 18360

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Одобрявате ли искането за импийчмънт на Доналд Тръмп?

Одобрявате ли искането за импийчмънт на Доналд Тръмп?

Избрано от Интернет