Шарл Мишел предлага международен договор за пандемиите

  • 03 декември 2020 19:40

  • 439
  • 0
Шарл Мишел предлага международен договор за пандемиите
© gettyimages

Председателят на Европейския съвет Шарл МишелШарл МишелШарл Мишел – белгийски политик и премиер на страната. Шарл Мишел е роден на 21 декември 1975 г. в предложи днес да се разработи международен договор за пандемиите, без да посочва краен срок до кога трябва да стане това. Предложението Мишел отправи по време на виртуална извънредна сесия на Общото събрание на ООН, посветено на настоящата пандемия, съобщи БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32967

"Броят на епидемиите се умножи в последните няколко десетилетия и ние бяхме хванати неподготвени с вируса на COVID-19", подчерта Мишел. "Има, тоест, известен провал и трябва да извлечем поука от това", допълни той.

МВФ: Ливан се нуждае от фискална рамка и стратегия за възстановяване на банките

В същото време "успехът по отношение на ваксините е резултат от международната солидарност и мобилизация", подчерта Мишел. "Пред бъдещи пандемии трябва сега да утвърдим този подход, като структурираме нашия колективен капацитет да изпреварваме, подготвяме и управляваме този тип кризи. Предлагам да го направим по пътя на международен договор за пандемиите", каза Мишел.

Според него подобен договор трябва да се впише в рамките на Световната здравна организация и да има за цел да подобри нещата във всички области, в които е констатирано, че има интерес от засилване на сътрудничеството. Шарл МишелШарл МишелШарл Мишел – белгийски политик и премиер на страната. Шарл Мишел е роден на 21 декември 1975 г. в посочи като пример нуждата от по-добър контрол на рисковете, развитие на научните познания и надзор на появата на животинските инфекциозни болести, чието предаване на хората представлява голям епидемиологичен риск. Един договор ще позволи също да се финансира и координира по-добре изследователската дейност, да се подава тревога, да се споделят информациите, да се подобри и достъпът до здравни грижи, смята Мишел.

"Визираната цел е да гарантираме достъп до ваксини, здравни грижи и тестове за бъдещи пандемии и това заслужава да бъде потвърдено с договор", изтъкна Мишел.

В двудневната извънредна сесия на Общото събрание на ООН участват лидери и министри от 140 страни, припомня Асошиейтед прес. Техните речи са предварително записани и се излъчват поетапно след състоялото се вече откриването от генералния секретар на ООН Антониу ГутеришАнтониу Гутериш Антониу Гутериш е португалски политик. Гутериш е роден в Лисабон на 30 април 1949 г. в религиозно. Сред ораторите са френският президент Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на, германският канцлер Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се, британският премиер Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е, японският премиер Йошихиде Суга и др.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
439 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини