Австрия изгражда модерен хладилен център за лекарства

На Виенското летище е създаден модерен логистичен център със специфична за доставяните лекарствени продукти хладилна система, където ще бъде съхранявана ваксината срещу Ковид-19.

Бързият транспорт на съхраняваните при ниски температури лекарствени препарати е изключително важен в момент, когато целият свят се подготвя за най-голямото логистично предизвикателство на новото време.

Новият Фарма хендлинг център, в чието изграждане са инвестирани 4 милиона евро, разполага с 1650 м3, хладилното хале е разделено на три отделени една от друга температурни зони. Температурата в тях се регулира в зависимост от нуждите на лекарствените средства, които се съхраняват.

Системата "кутия в кутия" дава възможност за допълнително напасване на температурата до стойностите в диапазона на сухия лед. Лекарствата, транспортирани в самолетите в специални хладилни контейнери, се доставят директно в хладилниците на Фарма хендлинг центъра.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 18987

Пътят от кацналия наблизо товарен самолет до центъра е къс, което гарантира запазването на ниските температури на продуктите. След обмитяване на стоката тя се закарва до товарния терминал за транспортирането й с хладилни камиони. Новият Фарма хендлинг център на летището във Виена е единствен по рода си компетентен център за чувствителни на температурни колебания товари за цяла Източна Европа.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 18987

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Какъв ще бъде президентският мандат на Джо Байдън?

Какъв ще бъде президентският мандат на Джо Байдън?

Избрано от Интернет