Борис Джонсън е заплашен от бунт в собствения си лагер заради мерките срещу коронавируса

Британският министър-председател Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е ще влезе днес в сблъсък със свои съпартийци, които са против новите ограничения за борба с коронавируса, предвидени в Англия, предаде Франс прес.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 18550

Обезпокоени от въздействието на тези мерки върху и без това отслабената икономика, няколко десетки народни представители от Консервативната партия заплашват да гласуват довечера срещу тях.

Въпреки бунта, който подкопава авторитета му, Джонсън се очаква да спечели вота в Камарата на общините.

Предложението е на мястото на общата карантина в Англия, която изтича утре, да влезе в сила децентрализирана система от три степени, при която ще се решава на местно ниво какви мерки да бъдат вземани в зависимост от заплахата за общественото здраве.

Но дори при предлаганата нова система близо 99 на сто от 56-те милиона жители на Англия ще продължат да живеят при строги ограничения, в това число затваряне на пъбове и ресторанти и забрана за събиране в закрити помещения на хора от различни домакинства.

В опит да успокои недоволните депутати консерватори, правителството публикува вчера изследване за въздействието на новите ограничения. В него се признава, че ще бъдат нанесени големи щети на икономиката, но се подчертава, че последиците за общественото здраве ще бъдат много по-големи, ако се изпусне от контрол вирусът.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 18550

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Одобрявате ли оставката на Марк Рюте?

Одобрявате ли оставката на Марк Рюте?

Избрано от Интернет