Италианската полиция удари незаконни центрове за установяване на COVID-19

Италианската полиция съобщи, че е разкрила десетки незаконно опериращи центрове за тестиране срещу COVID-19, които са използвали тест-комплекти с изтекъл срок или не са регистрирали официално случаи с позитивен резултат, съобщава БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 18752

Проверени са 285 лаборатории в проведената операция в национален мащаб, като са открити 94 нередности в 67 такива центъра, се казва в полицейското съобщение.

Италия регистрира нови 20 648 случая на коронавирус

В 14 на сто от случаите лабораториите не са подавали или са забавяли данните към регионалните здравни власти за позитивни резултати, спъвайки коректната статистика и усилията по проследяване на контактните хора. Около 60 на сто от нарушенията са свързани с несъблюдаване на медицинските протоколи за борба с епидемията. Имало и случаи субстанциите за теста да се съхраняват при погрешна температура или да са с изтекъл срок на годност.

В билков магазин в северната провинция Болоня били продавани нелицензирани китайски китове за самотестиране. Собственикът бил глобен с 10 000 евро. Италия е една от най-тежко засегнатите от пандемията страни. Там досега са регистрирани над 1,6 млн. заразени и около 55 500 смъртни случая, свързани с COVID-19.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 18752

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Одобрявате ли оставката на Марк Рюте?

Одобрявате ли оставката на Марк Рюте?

Избрано от Интернет