Католически свещеник: COVID-19 е дело на безбожници

COVID-19 е създаден от безбожници, това е казал католическият свещеник Ливио Фанкага, написа газета.ру.

Според водещия в Радио "Мария" коронавирусната инфекция е била дело на атеисти. "Тези хора не вярват в Бог. Те искат да установят атеистичен режим на Земята и да поробят истинските последователи на Спасителя", е заявил той.

"Тази пандемия е част от световен криминален заговор. Зад неговото планиране и осъществяване стои малка група. В нея членуват едни от най-богатите хора на планетата, които са оръжие на Дявола", е посочил още свещенослужителят в ефир.

"По думите на водещия политиците и лекарите, които говорят за COVID-19, също са били оръдие на Сатаната. Братя и сестри в Христа, молете се и не се давайте на безверниците!", с тези думи е завършил Фанкага вчерашната си вечерна проповед.

Православните талибани победиха!

Изказването на свещенослужителя е станало повод от Ватикана да се извинят пред слушателите на радиото за думите на Фанкага. "Ние обаче не можем да упражняваме влияние върху редакционната политика на тази медия", е казал говорител на Светия престол.

"Радиото заема крайно консервативни възгледи. В неговия ефир не се излъчват всички изказвания на папа Франциск. Пускат се само тези, в които не се говори за търпимост към другите", това е посочил разследващият журналист от Ботуша Фабио Тоначи.

Радио "Мария" е било създадено в Италия през 1986 г. То се излъчва от Бразилия до Индонезия. Основната му аудитория е била самотни възрастни жени, които са били основните спонсори на медията.

Според Тоначи радиото през 2019 г. е декларирало печалба в размер на 20 милиона евро. "Това обаче е само една малка част от приходите на "Мария". Вероятно те са поне в пет пъти повече. Този сив концерн притежава директно и чрез поставени лица луксозни имоти, а наемите на някои от тях далеч надхвърлят 20 милиона евро", е заявил той.

 

Коментари

  1. 2020.12.02 | 07:03
    Без атаист няма да има и вярващи, този дядка е в грешка нещо
  2. 2020.12.01 | 15:35
    Абе нали имаше " свобода на словото" "независими медии" какво се накачулихте веднага и взехте да ровичкате това радио. Ако попа не беше говорил по него радио, тогава какво,всичко мотамо ли щеше да бъде с печалбите на радиото? Щом има дим, значи някъде нещо гори. Попа май е прав :)
  3. 2020.12.01 | 15:29
    Право куме в очи !)
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Одобрявате ли оставката на Марк Рюте?

Одобрявате ли оставката на Марк Рюте?

Избрано от Интернет