Уелс забранява продажбата на алкохол в пъбовете

  • 30 ноември 2020 16:49

  • 498
  • 0
Уелс забранява продажбата на алкохол в пъбовете
© Getty (архив)

Пъбовете и ресторантите в Уелс няма да сервират алкохол и ще трябва да затварят в 18 ч. от петък с цел ограничаване на разпространението на новия коронавирус преди Коледа, обяви днес уелският премиер Марк Дрейкфорд, предаде АФП.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32967

Киносалоните, боулинг залите и други места за развлечения на закрито ще трябва да затворят врати в рамките на второ затягане на антикоронавирусните мерки, целящи намаляване на случаите на зараза в тримилионната британска провинция. Само продажбите за вкъщи ще бъдат разрешавани за пъбовете, кафенетата и ресторантите след 18 ч.

Мерките ще бъдат подложени на оценка на 17 декември, а после ще бъдат анализирани на всеки три седмици, допълни Дрейкфорд, като обеща финансова помощ за засегнатите предприятия, която ще бъде най-щедрата в Обединеното кралство.

Според ръководителя на уелското правителство тези мерки са нужни, защото в противен случай ще се увеличат хоспитализациите и смъртните случаи. Уелс бе в карантина за 17 дни, която бе отменена в началото на ноември. Но постигнатото тогава в борбата с разпространението на епидемията намалява.

В Уелс има над 2500 починали от новия коронавирус, но моделите на експертите говорят за риск от още 1600 допълнителни смъртни случая през зимния период.

Рекордни 74 смъртни случая от коронавирус в Хърватия

Всяка от частите, съставяща Обединеното кралство, сама решава стратегията си срещу пандемията. Най-населената - Англия, предвижда едномесечната карантината да приключи в сряда, но близо 99 процента от нейните 56-те милиона жители ще продължат да живеят при стриктни рестрикции съгласно тристепенна система за тревога.

В Обединеното кралство починаха над 58 000 заразени с коронавируса от началото на пандемията. Заразените са вече над 1,6 милиона.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
498 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини