Италия забранява празнуването на Нова година навън

  • 30 ноември 2020 15:40

  • 765
  • 1
Италия забранява празнуването на Нова година навън
© Pixabay

Италианците ще трябва да празнуват Нова година на закрито, защото правителството планира да забрани новогодишните тържества на открито, предупреди италианският министър за регионалните въпроси Франческо Боча пред италианската телевизия РАИ, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32967

Ако правителството реши, че хората ще трябва да си стоят у дома след определен час, то тогава хората ще трябва да се прибират у дома независимо от онова, което имат да вършат, каза Боча. Той подчерта, че няма да има изключения от полицейския час на 31 декември за празнуване на открито и че хората трябва да празнуват у дома.

Твърди се, че пред колеги от кабинета Боча заявил "Само през трупа ми!", когато било споменато като вариант да се промени настоящият полицейски час от 22.00 ч. на по-късен час. Запитан по този въпрос от телевизия РАИ той защити позицията си.

Правителството на премиера Джузепе Конте е изправено пред трудно решение да прецени до каква степен могат да бъдат облекчени антикоронавирусните рестрикции. Очаква се правителството да публикува нови правила до четвъртък най-късно. Утре кабинетът ще обсъжда мерките с ръководителите на италианските области. Областният управител на Лигурия Джовани Тоти вече призова за Рождество Христово да има малко повече свобода за икономиката и социлиазириането в райони с нисък ръст на заразата. Той предложи на ресторантите да се разреши да работят вечерта. Сега те затварят врати в 18.00 ч. Тоти предложи и да се разреши на хората да присъстват на литургията на Бъдни вечер.

Италия регистрира нови 20 648 случая на коронавирус

Други спорни въпроси са разхлабване на забраната за пътуване между областите, което би позволило на хората да се съберат с роднините си за празниците, както и възможността за ски уикенди.

Ръководителят на Националната асоциация на медиците Филипо Анели предупреди, че не трябва да има "свобода за всички и за всичко" и каза, че рестрикциите трябва да останат в сила, за да се избегне ново увеличаване на случаите на зараза.

 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
765 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
бобъра

2020.11.30 | 17:39

1
Каквито ще мерки да се вземат, Короната ще си шета докато всеки не се зарази-тежко или леко. Какъв е смисъла до определен час ресторанта да работи и после да има вечерен час. Значи през "деня заразяване не става"?Тия власти са си изгубили ума. Няма ли медици да разяснят кое как е. До сега никой вирус не е бил "под контрол"защото е невидим. Народа сам разбира как да действа. Почти както при грип, като се влошиш, търсиш мед. помощт. Явно че има други, по-големи цели с тия забрани. То ще се види скоро, в началото на 2021 год.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини