Папа Франциск призова вярващите към бдителност в началото на коледния сезон

Папа Франциск призова вярващите към бдителност, предаде ДПА.

Важно е да останем бдителни, защото една от големите грешки в живота е да се оставим да бъдем погълнати от хиляди неща и да не забелязваме Бог, каза понтифексът по време на днешното богослужение, което бележи първата неделна литургия от католическия празничен календар преди Коледа.
Папа Франциск ръкоположи 13 нови кардинали, включително първия афроамериканец
Има съвсем реална опасност да бъдем увлечени от собствените си интереси и да бъдем разсеяни от толкова много повърхностни неща, че рискуваме да загубим от поглед това, което е наистина съществено, посочи папата пред едва стотината вярващи.

Има опасен вид сън, това е дрямката на посредствеността. Тя идва, когато забравим първата си любов и започнем да се задоволяваме с равнодушието, загрижени само за това да водим необезпокоявано съществуване, каза духовният глава.
Той предупреди за мрака, проникващ в човешките сърца, който кара хората да се оплакват от всичко и от всеки, да се чувстват жертви и да изпадат в самосъжаление.
Снощи Франциск ръкоположи 13 нови кардинали. Заедно с 11-те от тях, пристигнали във Ватикана за церемонията, той се срещна с почетния папа Бенедикт Шестнайсети в параклис на манастира "Mater Ecclesiae". Според Ватикана срещата е преминала в дружеска атмосфера.

Двама от новите кардинали не можаха да присъстват заради пандемията от коронавирус. Това бе седмата подобна церемония, т. нар. консистория, през понтификата на Франциск. Кардиналите на Католическата църква вече са 229, но само 128 биха имали право да участват в конклав за избор на нов папа заради възрастовото ограничение от 80 години, припомня ДПА.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Одобрявате ли искането за импийчмънт на Доналд Тръмп?

Одобрявате ли искането за импийчмънт на Доналд Тръмп?

Избрано от Интернет